19 – 25 KASIM HAFTALIK YORUMLAR


19 – 25 KASIM HAFTALIK YORUMLAR

KOÇ BURCU
Merhaba Sevgili Koç ve/veya Yükselen Koç.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, yakın çevre ve akrabalarla olan ilişkileri; ticaret, kısa süreli seyahatler ve karar aşamasında olduğun bir eğitim sürecinin neticesini ortaya koyabilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Hem duygusal açıdan kendini tamamlanmış hissedeceğin hem de geleceğe dair hedeflere umutla bakacağın bir gün deneyimin olacak. Bununla birlikte Merkür retro konumundan ötürü, bazı şeyleri abartmaya ve hem düşünsel anlamda hem de geleceğine yapacağın yatırımların anlamında müsriflik de yapmaya müsait olacağını belirtmek isterim. Bu yüzden, iyimserliği saklamakla birlikte ayaklarının da yere basmasına gayret et.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Bireysel duyguların ve ihtiyaçların ön planda olduğu bu ay konumunda, karşı tarafın beklentileri ve arzuları seni bölebilir, odaklanman gereken şeylerden seni alıkoyabilir, sürekli karşı tarafın tacizleri altında kalmış gibi hissedebilirsin. Empatik olmak genel olarak sana zor geldiği için, bu yerleşimde hepten bir gerilim hattının ortasında kalmış gibi hissedebilirsin. Genel olarak ikili ilişkiler hattın ilgilendiren ikilemler içinde kalabilirsin.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Önceden planladığın ama yapmakta geç kaldığın, kendi kişisel önceliklerini ilgilendiren bir konuyla ilgili tekrardan içinde yanan bir ateşin uyandığını hissedebilirsin. Sonrasında gün boyunca parasal ve çalışma hayatın açısından üstlendiğin sorumlulukları yerine getirmek için, ihtiyacın olan odaklanma enerjisini yakalayabilirsin.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Pluto uzun yıllardır haritanın kariyer alanında seni değişim ve dönüşüme zorluyor. Bunu genel olarak her ay yazıyorum. Ay’ın bu konumu ile birlikte, bu dönüşüm sürecine ne derece adapte olduğunu, sana ve sürece ne kadar güven verdiğini daha iyi denetleme ve anlama şansı bulabilirsin. Öncelikle bunun için acele etmeden sakince ama kararlıca ilerlemenin ne demek olduğunu tatmış bir insan olman gerekiyor. Boğa enerjisini bu yönde kullanabilirsin. Biraz daha yavaşlayarak ve dikkat ederek ilerlemek, başarılı bir dönüşümün ilk adımı sayılabilir.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Yakın çevre, akrabalar ve ticaret gibi konuların işlendiği alanda gerçekleşen dolunay, karar aşamalarını ve varsa tıkanıklıkların artık gün yüzüne çıkacağını işaret edebilir. Yeni Ay Akrep ile başlayan süreç, yatırım ve borçlanma konuları üzerinde tasarruflarından yola çıkarak, bugün ticaret ve iletişim alanına nasıl sirayet ettiğini gözlemleyebilirsin. Bu, verilen bir sırrın alakasız bir yerden ortaya çıkmasını da anlatacağından, yaklaşık 15 gün evvel kime ne anlattığını bir tekrar hatırlaman gerektiğini de gösterebilir. Merkür karşıtlığı da zaten bunu destekler niteliktedir.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Doğru iletişim kanalları yaratmak açısından zorlanabileceğin bir gün olabilir. Kendini ifade etmek isterken, ister istemez bilinçaltı korkularından ve endişelerinden beslenebilir, bunun sonucunda tutarsız, hayalperest ve kontrolsüz düşünceler silsilesi yaratabilirsin. Öte yandan, bu senin yaratıcılık kısmını da destekleyeceği için, yazarlık, şairlik veya diğer yaratıcılık gerektiren alanlarla ilgili ürünler çıkarabilmeni ya da cesur davranabilmeni destekleyecektir.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. İkili ilişkilerde, varsa sorunları onarmak, güzel konulardan bahsetmek ve ilişkiyi tazelemek, yeni ilişkiler kurmak ve bunları geliştirmek için uygun bir enerji olacağını söylemek mümkün. Eşinle ya da partnerinle birlikte kısa süreli veya mesafeli seyahate çıkmak iyi gelebilir. Genel olarak iletişimin ve birlikteliklerin ön plana çıkacağını söyleyebiliriz. Ortaklık içeren girişim fikirleri ve buluşmalar da bugüne damgasını vurabilir.

BOĞA BURCU
Merhaba Sevgili Boğa ve/veya Yükselen Boğa.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, kişisel mali kazancın, maddi ve manevi anlamda kendini güvende hissettiğin değerler ve alacakların ile ilgili süreçlerin neticesini ortaya koyabilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Ruhsal anlamda hem derinleşmeni hem de yeni dünyalara kendini açmanı sağlayacak bu açıyla birlikte, bilinmeyenin gizemlerine doğru yönelebilir ve doğru soruları sorarak kendi içsel cevaplarını alabilirsin. Tabi bu, elle tutulur bir alan olmadığı için, deneyimler dediğimiz şeyin adı üzerinde “deneysel” yolla gerçekleşeceğini anlamışsındır. Ruhsal öğretmen arayışında isen, bugün doğru zamanı yakalayabilirsin. Maddi kaynakların yönetimi konusunda dikkatli olmanı tavsiye ederim.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Bu yerleşim, daha çok zihinsel planda çalışabilir. Duygusal kuruntular, rahat kaçıran endişeli düşünceler ve uyku sorunları günün enerjisini tümden etkileyebilir. Sedatif ilaçlar kullanıyorsan, bu genel olarak seni daha huzursuz ve gergin bir hale getirebileceğinden, mümkün mertebe ikili diyaloglara girmemen daha faydalı olabilir. Aslında genel olarak rahat ve kafana göre hareket etmek isteyebilirsin ama bazı istemsiz düşünceler seni sürekli bölebilir.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Öncelikle, kendi kendine kavga ettiğin gizli kalmış gerekçe ve sorunlarla ciddi anlamda yüzleşmen gerekiyor. Bu bariyeri aştığın zaman, geleceğe dair belirlediğin hedeflere adım adım ilerleyebilme sabrı ve yeteneğini eline aldığını görebileceksin. Kuruntu ve endişelerden arınmamış bir zihin, hele ki senin gibi risklerden ve değişimden kaçınan bir insan, ileriye yönelik sağlıklı bir şey inşa edemeyebilir.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Yüksek hedeflerin ve genişlemek istediğin alanların ile ilgili dönüşüm sürecin uzun yıllardır devam ediyor. Ay Boğa’nın etkisiyle, ilerleme kaydettiğin kısımları keyifle gözlemleme şansı bulabilirsin. Bu dönüşümün nasıl bir parçası olduğunu, güven beslediğin her noktanın nasıl geliştiğini gözlemek açısından oldukça verimli bir enerji olduğunu söyleyebilirim. Tabi bu sadece yıllar evvel atılmış bir tohumun dönüşümü değil, aynı zamanda sürekli dönüştüğün ve yeni hedefler belirlediğin bir sürecin mekaniğini de oluşturduğundan, yeni şeyleri sürekli ekleyebilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Yeni Ay Akrep’in ilişkilerdeki güven teması ile çıktığın yolda, dolunay günü ile birlikte bu kez kendini güvende hissettiğin maddi manevi değerler durağında buluvereceksin. Ne sözler verilmişti veya sen karşı tarafa ne vaad etmiştin, şimdi bunların yansımasını alacaksın. Özellikle karşı tarafın verdiği sözlerin boşa çıktığını da görme olasılığın var zira Merkür karşı tarafta, bağımsızlara oynama modunda takılmaya çalışıyor.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkileri ile ilgili, güvenini zedeleyecek bazı durumlarla karşılaşabilirsin. Bunu karşı tarafa sen de yaşatabilirsin tabi ki ancak bu daha çok dıştan gelecek etkileri anlatır. Ay’ın bu konumu, güven duyduğun değerlere vurgu yaptığı için, patavatsızca söylenebilecek bir söz ya eylem, bazı ilişkileri zor duruma sokabilir. Öte yandan, ideallerinle ilgili yaşadığın ve açılmakta zorlandığın korku alanlarını da göz önüne getiren bu yerleşim, sana cesaret de verebilir.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Mali konulara ve para kazanma yöntemlerine kafayı yoracağın bir haftasonu olacağı bariz belli. Aslında bariz belli demeyelim de bu konulara kafa yormaya müsait olacaksın. Gelecek günlerde seni mali anlamda güvende tutacak çıkışlar nelerdir, gündelik hayatın akışı içerisinde sana para kazandıracak alanlar neler olabilir, Venüs retrosu bittiği için artık daha net ve yapıcı fikirler geliştirebilirsin. Zihninin hareketli olacağı bariz ortada.

İKİZLER BURCU
Merhaba Sevgili İkizler ve/veya Yükselen İkizler.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, kişisel olarak girişimde bulunduğun ya da bulunmaya hazırlandığın konularla ilgili süreçlerin neticelerini ortaya koyabilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Ay’ın bu konumu aceleci ve bir anlamda iş bitirici olmaya yönelik bir fişek etkisi verdiği için, özellikle sosyal ilişkiler ve idealler konusunda ateşin üzerinde olacaksın. Bu itkiyle birlikte, bir ortaklık kurmaya çalışmak, daha evvel ilişkide olup da ayrıldığın bir kişiyle iletişime geçmek ve hatta ciddi bir ilişki içerisine girmeye çalışmak da, kalkışabileceğin işler arasında sayılabilir. Bu tarz bir durumla karşılaşırsan acele etmemeni, en azından Merkür retrosu bitene kadar gözlem yapmanı tavsiye ederim.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. İlişkide olduğun bir partnerin varsa, onun istekleri ve beklentileri açısından kendini sıkışmışlık hissi içinde bulabilirsin. Zira Ay Koç etkisiyle aslında bir yandan kendi ideallerine ve yapmak istediğin konulara odaklanmak isterken, sürekli karşı tarafın beklentileri ile bölünebilirsin. Öte yandan, hayatın keyfini sefasını sürme isteği ile proje bazlı kollektif işler veya bir şekilde bağlı olduğun işlerde acele etmen gereken durumlarla karşılaşınca bocalama da yaşayabilirsin.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Sosyal ilişkiler ve arkadaşlıklar açısından beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsin. Belki bu, maddi ya da manevi anlamda güvenine ihtiyaç duyduğun bir kişi ile ilgili yaşayacağın olayla ilgili olabilir. Bunun olumlu veya olumsuz, nasıl olacağını kestirmek güç. Sonrasında, belki de tam da bu noktada, artık kime güvenebileceğin, kimlerin dost kimlerin düşman olduğu ile ilgili çok fazla gösterge karşına çıkabilir. İlişkilerini hangi değerler üzerine oturttuğunu gözden geçirebilirsin.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Bir şeye, bir duruma veya bir güven temasına sarılmak ile ilgili genel olarak sorun yaşadığın için, Pluto’nun yıllardır yaptığı bu geçiş esnasında hayatın sana çok şey kattığını düşünüyorum. Belki “kollektif güven nedir?” sorusunu onlarca kez karşına çıkartan olaylarla, kayıplarla, yıkımlarla karşılaşmış olabilirsin. Neye bel bağlayabileceğin ya da bağlayamayacağın ile ilgili kafanda bazı şeyler netleşmiş olabilir. Ay Boğa geçişi ile birlikte, içsel dinamiklerine daha çok güvenmen ve iç sesini biraz sakinleştirmen gerektiği ile ilgili verileri de süzme şansı yakalayabilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Kendi kişisel girişimlerin, seni sen yapan değerler ve kendi istek arzuların üzerinde bazı kritik görüşmeler ve konuşmalar yapma olasılığın yüksek görünüyor. Eğer bir ilişki içindeysen ya da bir iş ortaklığı söz konusu ise, burada daha evvelden verilen sözler, vaad edilen konular büyük bir önem arz edecek ve karşına çıkacaktır. Öte yandan ilişkiler cephesinde özgürleşme arzusu ve bağımsızlaşma isteği de önem kazanacaktır.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Kişisel anlamda özgüven ve cesaretinin yüksek olacağı bu günde, Neptün’ün fazla iyimser, hayalperest ve sınırları ortadan kaldıran enerjisinin etkisiyle, bazı işlere haddinden fazla bir cesaretle dalış yapabilirsin. Olumlu tarafıyla bakarsak, bugüne kadar yapmakta zorlandığın konulara giriş yapabilme cesareti yakalayacağını söyleyebiliriz ancak olumsuz tarafıyla bakarsak, sonunun nereye çıkacağını kestiremeyeceğin için havanda su dövüyor ya da sisler arasında önünü görmeden boşuna çabalıyor da olabilirsin. O yüzden yine de temkinli olmaya gayret göstermelisin.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Bu yerleşim tamamen keyif aldığın konu ve alanlarla ilgili olacaktır. Kendini tamamen özgür ve bağımsız ilan ederek (evli olsan da bu durum değişmez), biraz hayatın değişik renklerine dalma isteği ile dolup taşabilirsin. Yeni bir ilişkiye başlamak, mevcut ilişkide heyecan arayışları ve flört enerjisi had safhada olacak. Kişisel yeteneklerine ve öz değerlerine de sahip çıkabileceğini, bunlardan yeni uğraş alanları yaratabileceğini de eklemek isterim. Çocukların varsa onlarla ilgili güzel sürprizler yaşayabilirsin. Genel olarak iletişim kabiliyetin kuvvetli olacak.

YENGEÇ BURCU
Merhaba Sevgili Yengeç ve/veya Yükselen Yengeç.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, zihninin arka planında dönen, belli bir süredir görmeyi reddettiğin ya da kaçtığın konu veya olaylarla ilgili neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Gerek toplum nezdindeki değerin, gerekse iş kariyer hayatın, gündelik rutin işleyişin ile ilgili ani ve aceleci kararlar alma potansiyelin yüksek görünüyor. İşlerin birden bire açılabilir, artabilir, bununla birlikte geçmişte yapıp yarım bıraktığın ya da kurtulduğunu sandığın bazı işlerle ilgili geri dönüşler alabilirsin. Gündelik işlerine zaman kalmadığını ya da zaman genişlemesine ihtiyaç duyduğunu da gözlemen olasılıklar arasında.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Bu senin için, “iki tarafa da yettiremiyorum” sıkıntısı yaratma potansiyeli olan bir enerji alanını ifade edebilir. Hem dış hem iç kimliğin, hem iş hem ev hayatın, sanki kollarından iki tarafa çekip seni ayırmaya çalışıyormuş gibi bir duruma sokabilir. Çünkü bir taraftan yapılması ve yetişmesi gereken işlerin hengamesi bastırırken, diğer yandan evde olmak, evin rahatlığını ve keyfini sürmek gibi bir enerji arasında kalmış gibi hissedebilirsin.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Çalışma hayatın ve sosyal kimliğinle var olduğun alanlarla ilgili beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsin. Bu konularla ilgili kendin de duygusal bir heyecana kapılabilirsin. Sonrasında, nasıl bir idealler dünyası kurman gerektiğini, ilişkilerindeki kriterlerinin ve sorumluluklarının ne olması gerektiği ile ilgili bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedebilirsin.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Pluto, uzun yıllardır eş ve ortaklarla ilgili alanda bir dönüşüm fırtınası estirmeye devam ediyor. Bu süreçte belki kayıplar ve ayrılıklar yaşanmış olabilir. Ancak bunun tek amacı var, o da ilişkilerdeki rolün ve sorumluluk sınırın ile ilgili değiştirmen gereken şeyleri fark etmek. Ay Boğa geçişi ile birlikte, bu sınırların hangi idealler kapsamında olması gerektiği, buna nasıl bir “proje” gözüyle baktığını ve güven temasının ne şekilde işlediğini değerlendirme fırsatı bulabilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Gizli düşmanların hareketleri, bilinç altında zihnini meşgul eden ve kendi kendine konuştuğun konularla ilgili bir aydınlanma yaşaman mümkün görünüyor. Yeni Ay döneminde, hayattan keyif aldığın konulara karşı duyduğun güven ve yaptığın yatırımların meyvesini, bu içsel aydınlanma süreci ile taçlandırabilirsin. Genel olarak sağlığın açısından daha hassas bir gün yaşamaya müsait olacağından, özellikle zihnini çok yoracağın işlere girişmemeni tavsiye ederim.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Ay’ın bu konumu insanı kendi kendine konuşturur ve sesli düşündürtür. Geleceğe yönelik hedeflerin konusunda çok büyük hayallerin var gibi, ancak bu açının etkisiyle, doğruyu yanlıştan gerekliyi gereksizden ayırmak oldukça zor olabilir. Olumlu tarafıyla bakarsak, sana endişe veren bilinçaltı korkularının ve olası tehdit gibi gözüken durumların üzerine cesaretle yürüme şansı yakalayabilirsin.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Mistik ve ruhsal yönünün kuvvetli olacağı bu günde, bu yeteneklerini içsel değerleri ve ailevi bütünlüğü geliştirmek adına kullanabilirsin. Geçmişin ve ataların örflerin adetlerin bilgeliği ışığında, içsel bir uyanış ile birlikte, eğer bağ oluşturman gereken bir ailevi düzenin varsa bunları bir araya getirip muhteşem bir çağ yaratabilirsin. Bu söylediklerim biraz uçukça gelse de, Venüs’ün birleştirici gücünün etkisiyle, biraz geçmişe doğru yolculuk yaparak ailevi değerlerin köklerine seyahat edebilir ve bunu günümüze uyarlayabilirsin diye düşünüyorum.

ASLAN BURCU
Merhaba Sevgili Aslan ve/veya Yükselen Aslan.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkileri, idealler ve projelerle ilgili sorunları ya da karar gerektiren süreçlerle ilgili neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Keyifle birlikte açılmak ve genişlemek isteyeceğin bir gün deneyimi olabilir. Özellikle, hayatında büyümeyi hedeflediğin konuları, seni rahatlatan ve heyecanlandıran alanlar üzerinden işlemek isteyebilirsin. Bu, kişisel yeteneklerin ile ilgili de olabilir, sana mutluluk getiren kişi ya da olaylar üzerinden de olabilir. Öte yandan Merkür geri hareketi etkisi ile, geçmiş dönemlere ait sevgililerin ile karşılaşma ve yeniden yollarının kesişme ihtimali de bulunabilir.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Genişleme hedefleri, eğitim ve diğer yüksek beklentilerinin yoğun hissedildiği bu enerji hattı, seni diğer yandan fazla uzaklaşmaman konusunda içe doğru çekmeye çalışacaktır. Bir tarafın uzaklara gitme hevesi ile doluyken, diğer yandan duygusal ve empatik tarafın, yakınlarını bırakıp gitmemen konusunda birtakım durumlar karşına çıkarıp durabilir.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Genişleme arzusu içinde olduğun hedefler konusunda bazı sürpriz gelişmeler yaşayabilirsin. Yurtdışı seyahatleri, yurtdışına yerleşme planları veya yüksek öğrenim, hukuki gelişmeler anlamında birçok sürpriz sonuç karşına çıkabilir. Sonrasında, gerek iş hayatın gerekse genel günlük akışın açısından, düzene koyman ve rutin oturtman gereken durumlarla uğraşmak durumunda kalabilirsin.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Uzun yıllardır Pluto’nun, gerek gündelik hayatın akışı gerekse sağlık durumları ile ilgili çıkarttığı karmaşık durumları çözmekle uğraştığını biliyoruz. Burada vurgulanmak istenen şey, değiştirilmesi gereken yaşam tarzı örnekleri olabilir. Ay Boğa geçişi ile birlikte, kendini sosyal düzlemde güvende hissettiğin değerleri tekrar sorgulamak, hayatın sana ne kadar cömert davrandığı ile ilgili dürüst cevaplar peşinde koşmak önemli olacaktır. Hayatının başka bir yöne evrilebileceğini daha net anlayabilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkileri, yüksek idealler alanında bir neticelenme enerjisi görüyorum. Bu belki uzun zamandır gerilim hattında durduğun ilişkiler silsilesinin çözüleceğini de işaret edebilir. Bir dedikodu ya da ailevi bir konuyla bağlanan bir laf yüzünden, gerek ideallerinle ilgili çizginde gerekse sosyal bağlantılarınla ilgili bir çözülme süreci yaşayabilirsin. Bu arada ikili ilişkilerine dikkat etmeni de tavsiye ederim.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Ay’ın bu konumu, idealler ve sosyalleşme alanındaki açılımlarında sana iletişim kanalları açarken, Neptün’ün kollektif güven alanında bulunması, bazı insanlara gereğinden ve değerinden fazla güvenmene sebebiyet verebilir. O yüzden dost zannettiğin bazı kişilere vereceğin sırların geri dönüşü tatsız tecrübelere dönüşebilir. Ay İkizler enerjisi dedikodu enerjisi taşıdığı için, özellikle hem kendi hayatını ve “ideallerini” planlarını ilgilendiren konularda hem de başkaları ile ilgili konularda laf alışverişi yapmamaya gayret etmelisin.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Ay’ın bu konumu sosyal ilişkilere verdiğin önemi ve bu alanda yapacağın bilgi paylaşımlarını ve alışverişini anlatırken, Venüs’ün de iletişim alanında bulunuyor olması, söylediğin veya ifade etmek istediğin her şeyi güzellik, uyum ve ahenk içinde gerçekleştirebileceğini gösterir. Bu yüzden gerek ticari hayatın gerekse yakın çevre ve sosyal ilişkilerin açısından yapıcı, yenilik getirici ve uyumlaştırıcı fikirler ve söylemler ortaya çıkabilir.

BAŞAK BURCU
Merhaba Sevgili Başak ve/veya Yükselen Başak.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, kariyer hayatın, sosyal kimliğinle ön plana çıktığın alanlar ve sosyal statün ile ilgili konularda, karar gerektiren durumlarla ilgili neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Yaşadığın eve, ailene veya hanene faydası dokunabilecek mali gelişmeler için kafa yorabilirsin. Yeni bir ev almak için ihtiyaç duyduğun bir mali destek/kredi konusunu da içerebileceği gibi, mevcut borçlarını ödemek konusunda ihtiyaç duyabileceğin bir ailevi desteği de anlatabilir. Merkür retronun da etkisiyle, bu konularda yapmayı hedeflediğin harcamalar konusunda fazla iyimser olabileceğinden, dikkatli olmanı tavsiye ederim.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Burada biraz “benim param / bizim paramız” konuları üzerinde ayrımcılık yaşanabilir. Evlilik ya da ortaklık gibi bir ilişki içerisinde, ortak kullanım için veya karşı tarafın ihtiyacı için gerekli olan bir maddi kaynak konusunda (kredi, borç vs), kendinden ödün vermen veya yardımcı olman gereken durumlarla karşılaşabilirsin, ama diğer yandan kendi kaynaklarından bir şey paylaşmamak konusunda diretebilirsin. Bu aynı zamanda ikili ilişkiler açısından manevi yara almaktan korktuğun bir güvenlik durumunu da anlatabilir.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Krediler, borçlar, ortak ilişkilerden doğan parasal konularla ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Bu durumun ertesinde, büyüme hedeflerini ve genişlemek istediğin alanları yeniden gözden geçirerek daha makul bir harcama / yatırım çizelgesi oluşturabilirsin. Böylece, uçmadan ve riske girmeden yeni bir yapılanma ortamı oluşturabilirsin.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Pluto uzun yıllardır, hayattan keyif aldığın ya da aldığını sandığın konular üzerinde bir hakimiyet kurmaya çalışıyor. Belki bu süreçte birçok keyif alanından mahsur kaldığını ya da yıkıma uğradığını düşündün. Ancak buradaki temel hedef, bahsi geçen konulardan ne anladığın, ne kadar değer verdiğin ve bunları hayatında işlevsel hale getirip getiremediğin ile ilgili sorulara vereceğin cevaplar ile ilgilidir. Ay Boğa geçişi ile birlikte, geleceğe dair hedeflerini ne kadar sağlamlaştırmış olabileceğini görmüş olursun. Güven temasını ve hayattan zevk almanın sürekli bir şeye takılarak elde edilmeyeceğini de anlama şansı yakalayabilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Görünür olduğun alanlar, kariyer hayatındaki dönüşümler ve beklentiler açısından bir çözülme süreci yaşaman olasılıklar arasında görünüyor. Ayrıca annen hayattaysa, onun da hayatını yakından ilgilendiren bazı konularda netleşen durumlar ortaya çıkabilir. Ticaretle uğraşıyorsan, yeni ay zamanında yani 15 gün önce attığın adımlar ve girişimler de meyvesini verecektir.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Ay’ın bu konumu kendini toplum nezdinde ön plana çıktığın olaylara daha yakın hissetmene neden olur. Bu yüzden işkolik davranmak ya da dış dünyaya dönük yaşamaya çalışmak, sürekli bir yerlere gitmeye gayret etmek bu etki altında görülebilir. Neptün’ün evlilik ve ortaklık alanında bulunması, yapacağın işlerde gerekli gereksiz kişilere danışmana ve fikirlerine önem vermeye çalışmana; bunun sonucunda sürekli fikir değiştirmene ve eylem planında değişiklikler yapmana neden olabilir. Bu yerleşim aynı zamanda korkusuzca ve plansızca bir ortaklık ya da evlilik ajandası oluşturmana da neden olabilir. Sonradan pişman olacağın kararlara imza atmamak için temkinli olmanda yarar var.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Ay’ın bu konumu sosyal statün ve kariyer hayatın için bir arayış ve iletişim ihtiyacını gündeme getirirken, Venüs’ün para hanesinde bulunuyor olması, bu iletişim ve arayışların daha çok maddi/manevi güvenlik alanlarını sağlamlaştırmak üzerine olduğunu gösterebilir. Kendi yaşamını inşa etmek veya var olanı en iyi şekilde sürdürebilmek için belki yeni iş alternatifleri geliştirmek isteyebilir, bu anlamda bazı organizasyonlara ve davetlere katılabilirsin.

TERAZİ BURCU
Merhaba Sevgili Terazi ve/veya Yükselen Terazi.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, genişleme hedeflerin, bu uğurda gerçekleştirmeyi planladığın ya da girişimde bulunduğun faaliyetlerin ile ilgili neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. İkili ilişkiler düzenini yakından ilgilendiren bu geçişte, karşı tarafın bencilce istekleri ve hareketleri ile mücadele etmek durumunda kalabilirsin. Mesela, partnerin veya eşin, senin onayını almadan bir ticaret girişim, seyahat planı ya da bir eğitim planına dahil olmaya kalkabilir. Hatta bu konuda abartı beklentiler içinde de olabilir ve senin yapacağın uyarıları dikkate almak da istemeyebilir. Bununla birlikte, bir ortaklık ilişkisine ya da ciddi uzun süreli bir ilişkiye adım atmak üzereysen, verilen vaadler konusunda biraz şüpheci yaklaşmanı tavsiye ederim.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Bu yerleşim enerjisine göre, karşındaki insan ya da insanların bencilce tavırlarına karşı gösterebileceğin tepkiler artabilir. Sen çok empatik ve adil davranmaya çalışan bir insansın. Ancak Koç enerjisi, istek ve arzular söz konusu olduğunda biraz daha “ben” diyebilmeyi göstermek ister. Bu yüzden sen de belki biraz daha bencil olmayı ve kendi önceliklerini önemsemeyi deneyimleyebilirsin. İlişkiler açısından çabuk parlamaya müsait bir gün olabilir.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Evlilik/ortaklık gibi uzun vadeli ilişkilerini yaşadığın alanda beklenmedik gelişmelerle karşılaşabilirsin. Bunun sonrasında, bu ortak birlikteliğin sorumlulukları konusunda (aile olmak, bir arada yaşamak vs) ayakları yere sağlam basan planlar yapabilirsin. Daha doğrusu yapmak zorunda da kalabilirsin. Bu aynı zamanda, bakmakla mükellef olduğun kişilerle yaşayacağın bazı gelişmelerin neticesinde de ortaya çıkabilir.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Uzun yıllardır Pluto’nun ev ve aile hayatın ile ilgili baskılarına maruz kaldığını biliyoruz. Belki senden sorumluluk alman yönünde ya da evlenmen yönünde baskılar da görmüş olabilirsin. Ay’ın bu konumu ile birlikte, kollektif bir yaşamın gerektirdiği güven teması konusunda daha sağlıklı ve sağlam düşünceler geliştirme imkanı bulabilirsin. Evliysen veya kendi evini kurmak istiyorsan, gayrimenkul alımı ile ilgili birilerine danışmak isteyebilir ya da yatırımlarını bu yönde değerlendirmek isteyebilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Hayatında genişlemeye ve açılmaya çalıştığın alanlarla ilgili bir çözülme süreci yaşayabilirsin. Yaklaşık 15 gün önce, bu anlamda yaptığın yatırım ya da harcamalarına dönüp bir bakmak gerekir. Eğer hedeflerin sağlam belirlediysen, attığın ok da tam hedefine düşecektir. Tabi bununla birlikte, Merkür’ün karşıt açısı etkisiyle, bazı polemiklere ve gereksiz fikir beyan edenlere karşı da hazırlıklı olmanı tavsiye ediyorum.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Ay’ın bu konumu yüksek hedeflerin ve genişlemek istediğin alanların ile ilgili iletişim kabiliyetini, öğrenme hevesini desteklerken, Neptün’ün günlük hayatın akış alanında bulunması, sınırları kaybetmene ve ön görülemeyen riskleri üstlenmene neden olabilir. Sağlığını riske atabilecek yeme içme düzeneklerinden uzak durmanı tavsiye ediyorum. Kendi işletmeni çalıştırıyorsan veya bir şirketin insan kaynakları departmanında çalışıyorsan, personel seçimi için uygun bir gün olmayabilir.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Sınırlarını geliştirmek, özgürlük alanlarını çoğaltmak, yetkinlik düzeyini yükseltmek, kısacası hem bilgi hem de konum olarak daha da açılabilmek için, kendi etkileyicilik ve uyumlaştırma yeteneklerini kullanabileceğini görüyorum. Bugün, herhangi bir toplantı ve görüşmeni ayarlamak konusunda engelin görünmüyor. Venüs’ün uyumlaştırıcı ve büyüleyici ışığı altında, ilgi gören ve talep edilen kişi olmaya aday olacaksın.

AKREP BURCU
Merhaba Sevgili Akrep ve/veya Yükselen Akrep.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, evlilik/ortaklık yoluyla oluşturduğun maddi/manevi güvenlik alanları ile ilgili sonuçlanması ya da karar alınması gereken neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Gündelik rutin akışın konusunda hareketli ve hararetli bir gün geçirebilirsin. Enerjinin yerinde olduğunu hissederek, daha fazla kazanç elde edebilme adına, gelen tüm işleri kabul etmeye meyilli de olabilirsin. Ayrıca bu yerleşim sana gereksiz para harcama potansiyeli de verebilir. Nasıl olsa şuradan buradan para gelecek diyerek alakasız şeylere çok para harcayabilirsin. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Genel olarak sakin ve rahat düşünceler içerisinde olmak isterken, Ay’ın bu ateşlendirici ve acele ettirici enerjisinden ötürü, gündelik rutin hayatın bir anda karmaşaya ve kaosa dönüşebilir. İyi planlanmamış işler karışabilir. Spontan bir gün yaşamak için hiç uygun olmayacaktır. Bununla birlikte çeşitli uyku ve sağlık sorunları da görülebilir, bu yüzden özellikle beyni uyuşturan içeceklere yönelmemek önemli olacaktır. Yeme içme dengesine de ekstra dikkat etmen gerekebilir.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Özellikle gündelik işlerin ve sağlığın açısından sürpriz bazı gelişmeler yaşayabilirsin. Sağlık illa kötü bir durum olarak anlaşılmasın. Örneğin, yeni teknoloji bir cihazla yaptıracağın bir tedavi ya da bakım da gündeme gelebilir. Bunun ertesinde, eşinle veya partnerinle birlikte seyahat etmek durumunda kalabilirsin. Bu bahsi geçen sağlık konuları ile ilgili de olabilir. Bir şekilde kısa süreli hareketler, yakın çevre ile olan münasebetler önem kazanabilir.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Genel olarak şüpheci ve zor güvenen bir insan karakterine sahip olduğunu biliyoruz. Pluto uzun yıllardır, yakın çevre ilişkilerin, varsa ticaret hayatın ve iletişim şeklin ile ilgili bazı baskılar ve değişiklikler yapmak üzere sınırlarını zorluyor. Ay Boğa konumu da, karşı tarafa duyduğun veya ikili ilişkilerde tarafların birbirine sunduğu güven temaları üzerine vurgu yaparak, kendi kararlarının ardında durabilme dirayetini ortaya koydurtmaya çalışacaktır. Belki de artık kendini daha net ifade etme zamanın gelmiştir.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Kollektif birlikteliklerden doğan güven alanları ve bu alanlardaki mali yapılanlamalar ve borçlanmalarla ilgili belli başlı çözülmelerin yaşanabileceğini söylemek mümkün. Örneğin, kaynak sıkıntısı çekmek ve bunun sonucunda alternatif para kaynaklarına yönelmeye çalışmak, aileden destek istemek veya tek başına her şeyi üstlenemeyeceğini anlayıp birlik bilinci ile hareket etme zorunluluğu içine girmek türünden gelişmeler yaşanabilir. Tabi Merkür’ün karşı tarafta bulunması hala içinde bağımsız hareket etme dürtüsünü de alevlendirecektir.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Özellikle şans oyunları, kumar ve bilimum risk içeren her türlü eğlence anlayışı için oldukça dikkatli olunması gereken bir gündesin. Sadece şans oyunları değil, eğlence parklarındaki oyuncaklar anlamında da sağlığını riske atabilecek durumlarla karşılaşma ihtimalin olabilir. İkili ilişkiler, özellikle flört ettiğin ilişkinde de, güven temasını sarsabilecek bazı olaylarla karşılaşabilirsin. Yani bugün tanışacağın ya da ilişkiye başlayacağın kişi ile güvene dayalı bir ilişki başlatma olasılığın düşük gözüküyor.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Bu yerleşim, biraz içsel dinamikler ve ruhsal boyutunla ilgili alanda gerçekleştiği için, meditatif çalışmaların sana daha çok yarar getireceğini düşünüyorum. Ay, kollektif ilişkilerdeki güven ve maddi kaynaklar alanında yerleştiği için, kaybettiğin herhangi maddi bir eşyayı ve manevi bir duyguyu yeniden çağırabileceğini düşünüyorum. O yüzden kalabalıklardan ziyade kendinle başbaşa kalabileceğin bir ortam yaratırsan çok faydasını görürsün.

YAY BURCU
Merhaba Sevgili Yay ve/veya Yükselen Yay.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, evlilik/ortaklık gibi uzun vadeli ilişkileri ilgilendiren konulardaki karar mekanizmalarını devreye sokabilir ya da bunlarla ilgili sonuçlandırman gereken neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Jüpiter kendi yönettiği burca girdiğinden beri, kendini daha hafiflemiş ve önü açılmış gibi hissediyor olabilirsin. Ay’ın bu etkileşimi ile birlikte, hayattan keyif aldığın konulara daha fazla eğilme imkanı ve rahatlığı bulabilirsin. Bununla birlikte, Merkür’ün retro konumda olmasından ötürü, genel iyimserliğinin biraz daha artabileceğini, riskli girişimlerde bulunmaya müsait olabileceğini de hatırlatmak isterim.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Genel anlamda risk almaya eğilimli olabilirsin. Özellikle hem aşkta hem de kumarda diyelim biz buna. Şans oyunları açısından, fazla zorlayıp paranı tamamen harcama eğiliminde olabilirsin. İkili ilişkiler hattında da benzer sıkıntılar ortaya çıkabilir. Eğer gizli yürütmeye çalıştığın bir ilişki varsa, ortaya çıkma potansiyeli yüksek olabilir. Hareketlerine, söylediklerine çok dikkat etmeni tavsiye ediyorum. İdeallerini bir kenara atıp sonradan pişman olacağın şeylerin peşine düşmeye de hevesli olabilirsin.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Aşk ve şans oyunları gibi hayatın keyif veren ama aynı zamanda dengeleri çabuk değişen alanları ile ilgili beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsin. O yüzden özellikle bugün şans oyunlarından uzak durmanı tavsiye ederim. Sonrasında, günlük hayatın akışı açısından ayakları daha sağlam basan bir plan oluşturmak isteyebilir, paranı gerektiği kadar gerektiği şekilde kullanmak için bir düzen ayarlayabilirsin.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Fuzuli olan şeylere pek para harcadığın görülmemiştir. Genelde eli sıkı ama kendi isteklerin için rahatça para harcama eğilimin vardır. Pluto uzun yıllardır, kendi mali değerlerini korumak, geliştirmek ve yönetmek konusunda sana bazı sıkıntılar ya da sert geçişler yaşatmış olabilir. Ay Boğa konumu da, gündelik hayatın akışında biraz kök salma enerjisi geliştirmen ve aslında yaratacağın ufak fırsatları büyük birer değere dönüştürebilmen konusunda sana destek veriyor diyebiliriz.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Evlilik ve ortaklık gibi uzun vadeli ilişkiler alanında bazı çözülmeler ve gerilimler yaşaman olasılıklar arasında yer alıyor. Ayrıca bir konuyla ilgili, profesyonel bir danışmanlık almak durumunda da kalabilirsin. Aslında kendin derin bilgiye önem veren bir insansın ancak bu danışmanlıktan genel olarak yüzeysel bir bilgi alacağını söylemek daha doğru olacaktır. Tabi Merkür ile karşıt açı içinde olduğu için, dedikodu ve asılsız şeyler duyma ihtimalin de yükselebilir. Her duyduğun şeye itibar etmemeni tavsiye ediyorum. Biraz araştırarak ve sakince hareket etmeye çalış.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Bağımsızlıkların günü olacağını düşünmek zor olmasa gerek. Ailevi bağlar ya da sorumluluklardan uzak olmak isteyeceğin, ne istense seni rahatsız edebilecek bir enerji potansiyeli hakim. Bugün yeni bir ilişkiye başlama potansiyelin varsa, ailen partnerin konusunda çok iyi şeyler düşünmeyebilir ya da eğer böyle bir ilişkin varsa ve ailene bu konuda açılım yaparsan yine çok hoş karşılanmayabilirsin. Ailenin bu konuyla ilgili gerçek fikirlerini öğrenmen de zaman alabilir.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. İlişkiler cephesini olumlu etkileyebilecek bir yerleşim olacağını söylemek mümkün. Evlilik veya ortaklık gibi uzun vadeli birliktelikleri destekleyen bu enerjiyle, yeni kollektif birliktelikler inşa edebilir, yeni sosyal çevreler edinebilir, projeler başlatabilir ve ideallerinin eşini de bu anlamda bulabilirsin. Tabi Ay’ın bu konumunda iletişim ön plana çıktığı için, karşına geçen her kimse onunla paylaşmak isteyeceğin şeylerin güzel konular olmasına çok dikkat edeceksin. Genel olarak heveslerini ve hayattan beklentilerini de paylaşacağını düşünüyorum. Karşındakinin iyi bir dinleyici olduğuna emin ol.

OĞLAK BURCU
Merhaba Sevgili Oğlak ve/veya Yükselen Oğlak.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, gündelik rutin işlerin, tamamlaman gereken sorumlulukların ya da sağlığın ile ilgili ihmal ettiğin ama “bir baktırsaydım iyi olurdu” dediğin durumlarla ilgili neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. İçte patlaması muhtemel bir enerjiden bahsedebiliriz. Her ne kadar olumlu bir yerleşim olsa da, zihninin arka planında, görmekte zorlandığın ya da reddettiğin, kuruntularla beslendiğin alanda etkili olduğu için, endişelerini ve içsel korkularını da tetikleyecek bir etki başlatabilir. Aslında burada yapılması gereken şey, bu tarz endişe ve korkuların varsa onların üzerine cesaretle gitmek şeklinde olmalıdır.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Ebeveynler ile birlikte yaşıyorsan ve özellikle annen de varsa, onun kalbini kırmaya çok müsait olacağını belirtmem gerekir. Genel olarak evin içinde hareketli bir enerji olacağından ve sen de fevri davranmaya kalkabileceğinden, anne ile sürtüşme yaşaman kaçınılmaz olabilir. Bunun dışında daha çok evdeki işlere yönelip, dış ve iş hayatın ile ilgili daha rahat ve umursamaz takılma durumun olabilir. 

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Aile ve hane içinde beklenmedik bir durumla karşılaşabilirsin. Bu gelişmelerin ardından, genel olarak hayatına renk katan konular ve alanlarla ilgili daha kontrollü bir yaşam tarzı planlaman gerekebilir. Mesela bu, maddi açıdan zayıflama getiren bir durum sonucunda çıkabilir, aile içerisinde birisinin hastalanması sonucu ortaya çıkabilir ya da evden ayrılmak gibi bir durumla karşılaştığında gerçekleşebilir vs.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Pluto uzun yıllardır, hayatın içinde genel varoluş imgelerin üzerinde değişiklik yapman konusunda sana baskı yapıyor. Belki uzun zamandır değiştirmen gereken bir kariyer hayatın veya genel olarak hayata karşı olan bakış açın ile ilgili köklü dönüşümler yaşaman gerekiyor olabilir, sen bunu içten istiyor olabilirsin. Ay Boğa yerleşimi, hayattan keyif aldığın şeylere aslında köklenme enerjisi ile bağlandığın takdirde, sabit değerler oluşturmayı başardığın zaman sana olumlu bir yapılanma süreci olarak geri döneceğini ifade ediyor. Bu anlamda öz yeteneklerine güvenmeli ve bunların üzerine giderek hayatına katacağın yeni değerleri inşa etmelisin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Gündelik hayatın akışı ve çalışıyorsan da iş yapış şekillerin ve çalışma ortamındaki kişilerle ilgili ilişkilerinde bazı çözülmeler yaşayabilirsin. Eğer birilerini çalıştırdığın patronu olduğun bir işe sahipsen, kendi elemanlarının hayatlarını yakından ilgilendiren bazı gelişmelerle karşılaşabilirsin. Mesela bugün personel konusunda daha tedarikli olmanı tavsiye ederim. Diğer yandan, yine çalışma ortamında çıkması muhtemel bir dedikodudan da bahsetmek mümkün. Rutin düzeninde bazı bozulmalar ve dalgalanmalara meydana gelebilir. Vakit sıkıntılı bir işte çalışıyorsan önlemlerini alman gerekebilir.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Ay’ın bu konumu, gündelik rutinin içinde çok fazla iletişim faaliyeti ve karmaşası içinde olabileceğini gösterir. Neptün’ün de iletişim alanında yerleşmiş olması, özellikle günlük faaliyetlerin ve bilhassa sağlık konuları ile ilgili asılsız bir sürü bilgi bombardımanı altında kalmana neden olabilir. Bugün, başkasında duyduğun hastalıkları kendine yakıştırmaya kalkabilir ve bu konuda da evham yapabilirsin. Gereksiz birçok bilgi karmaşası arasında, bitirmen gereken işler için kafanı toparlamakta zorlanabilirsin.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Bu açının bence özellikle kadınlarla ilgili sağlayacağı en büyük yarar, sağlık ve cilt ile ilgili yapacağı yatırım ve harcamalar olacaktır diye düşüyorum. Ay’ın sağlık alanında bulunduğunu ve Venüs’ün de toplumun seni görünür kıldığı yerde olduğunu göz önünde bulundurunca, şık ve albenisi yüksek bir görüntü sergilemek isteyeceğini en azından böyle bir girişimde bulunursan bunun olumlu sonuçlanabileceğini söyleyebilirim. Gündelik hayatın akışı açısından da verimli, para kazanma potansiyeline yatkın bir akış içinde olacağını da eklemek gerek.

KOVA BURCU
Merhaba Sevgili Kova ve/veya Yükselen Kova.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, aşk/flört hayatın, çocuklarla ilgili konular ve hayattan keyif aldığın alanlarla ilgili bir karar zamanının geldiğini anlatabilir ve bunlarla ilgili neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. İletişim yönündeki girişkenliğin ve kabiliyetlerin sayesinde, sosyal ilişkiler ve arkadaşlıklar anlamında genel bir genişleme ve ilerleme kaydetme olasılığın yüksek olabilir. Ticaret ile uğraşıyorsan bu konudaki ağlarını ve girişimlerini geliştirebilirsin. Merkür’ün retro konumda olmasından ötürü, özgüven ve iyimserlik dozu kaçabilir ve bazı riskler içeren girişimlere yönelebilirsin. Geçmişte sorun yaşadığın kişilerle yeniden bir araya gelebilir ve düzeltme yoluna gidebilirsin.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. Kafanda belki de çok güzel yüksek hedefler var ve bunları bir güzel sıraya dizdiğini düşünüyorsun! Ancak Ay Koç enerjisi sayesinde, büyük hedeflere giden yolda kat etmen gereken birçok küçük hedeflerin ayağına dolandığını görebilirsin. Bu, evrak eksikliği gibi şeylerden tut, eğitim gereçleri gibi konulardan oluşan geniş bir yelpazede olabilir.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Yakın çevre ve akrabaların ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşayabilirsin. Kardeşini ilgilendiren güzel bir sürpriz de gündeme gelebilir. Ticaret hayatını ilgilendiren konularla ilgili de beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsin. Sonrasında, aile içerisinde uzaklık hissettiğin veya belki de görüşmeyi bıraktığın kişi ya da kişilerle yeniden ancak bu kez mesafeli ve kontrollü bir ilişki kurman gerekebilir. Bunun dozunu sen ayarlayacaksın.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Pluto uzun zamandır, geçmişin yükleri ve zihninin arka planında biriktirdiklerin üzerinde ciddi baskılar yapıyor. Bunlar belki de geçmiş yaşamlardan ve atalarından getirdiğin karmik bilgilerle oluşmuş bir yığın da olabilir. Netice itibariyle artık geri dönüşüme gitmesi gereken ve kendi adına yeni cevherler yaratacağın bir süreci başlatmak durumundasın. Ay Boğa konumu, kökten, aileden ve kendi içinden alacağın güven temaları ile yeni bir süreç inşa etmen konusunda sana destek verecektir. O yüzden cevapları dışarda değil içinde aramanı tavsiye ediyorum.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Aşk/flört ilişkilerin, varsa çocukların ve hayattan keyif aldığın konularla ilgili bir çözülme yaşayabilirsin. Yeni Ay zamanında, sosyal kimliğini vurgulayan alanlarda yaptığın yatırımlar ve girişimler olduysa, artık bunların meyvesini toplayabilir ve hayatın tadını çıkaracak vakitleri yaratabilirsin. Bu aynı zamanda sosyal çevre değişimi ve gelişimi ile de kendini gösterebilir. Sonuçta ideallerine ulaşmak için her zamankinden daha fazla bir itilim içerisinde olabilirsin ancak sonunu ucunu çok araştırmadan da hiçbir şeye girişme derim.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Ay’ın bu konumu, güzel ve hoş vakit geçirme isteğini ön plana çıkarıyor. Artık keyif aldığın konular her ne ise bu konuda hareket etmekten hiç üşenmeyeceksin gibi. Ancak Neptün’ün para hanesinde bulunuyor olması, riskli harcamalar yapmana, şans oyunları ve kumarda ısrarcı olmana, hayatın tadını çıkarayım derken sorumsuzca para harcamana etki edebilir. İkili ilişkilerde güven temasını yıkacak bazı hayal kırıklıkları aldanma ve aldatma enerjileri ile de yüzleşmek durumunda kalabilirsin. Genelde bu enerjide sen daha havai davranmaya müsait olabilirsin. O yüzden temkinli adımlar atmanı tavsiye ediyorum.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Kendi sınırlarını genişletmek ve büyümek istediğin alanlarınla ilgili kafanda birçok kurgu ve düşünce içinde olabilirsin. Venüs’ün hayatın keyif alanlarından geçtiği bu an içerisinde, kendi öz yeteneklerinden, sevdiğin insanlardan ve hatta varsa çocuklarından ilham alabilirsin. Belki de yaşı büyük bir çocuğun varsa, onun gerçekleştireceği bir durum vesilesiyle yurtdışı bağlantılı bir seyahat veya hayatın boyunca arzuladığın ama henüz gerçekleştirmediğin büyük bir hedef, eğitim vb durum söz konusu olabilir. Yine uzak yerlerle bağlantılı bir aşk ilişki durumu da gündeme gelebilir.

BALIK BURCU
Merhaba Sevgili Balık ve/veya Yükselen Balık.

Bu hafta 23 Kasım’da İkizler burcunda meydana gelecek Dolunay, aile ve hane hayatı, ebeveynler ve içsel yaşantın ile ilgili karara bağlanması gereken konular üzerinden bazı neticeleri göz önüne getirebilir. Detaylara aşağıda değineceğiz. Detaylara aşağıda değineceğiz.

19 Kasım Pazartesi günü, Ay Koç burcunda ilerliyor olacak. Ay Jüpiter ve Ay Merkür uyumlu açısı tüm gün etkili olacak. Genel olarak mali konulara kafa yorabilir, bunu geliştirebilecek yeni girişim ve iş fırsatlarını kollamak adına hızlı atılımlarda bulunabilirsin. Sosyal kimliğini ve statünü büyütecek adımlar atmaya hazır gibi görünüyorsun ancak geçmişte bunlarla ilgili yaptığın hatalar varsa, tekrar etme ihtimalin söz konusu olabilir. Merkür retro etkisinin geçmesini bekleyebilirsin.

20 Kasım Salı günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Ay Venüs karşıtlığı tüm gün etkili olacak. İlişkide olduğun bir kişi, partner, eş ya da ortak varsa, bu kollektif ilişkiden doğan parasal bir ihtiyaç ile ilgili, bencil davranmaya ve bu durumdan sıyrılmaya çalışabilirsin gibi görünüyor. Belki de bu zamana kadar fazlaca kurban psikolojisinde olup sürekli karşı tarafın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştın ve kendinden ödün verdin. Bu kez, kendi kazandıklarına ve sahip olduklarına daha çok ehemmiyet gösterebilir ve öncelik verebilirsin.

21 Kasım Çarşamba günü, Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Ay, Boğa burcuna geçmiş olacak. Gece saatlerinde Ay Uranüs kavuşumu etkili olacak. Sonrasında tüm gün Ay Satürn uyumlu açısı etkili olacak. Kişisel mali durumunu ilgilendiren alanlarda beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsin. Mevcut işlerin kaybı veya yeni bir alımı gibi uçlarda gezinen durumlar gerçekleşebilir. Parasal kayıpları en aza indirmek için, çok dikkatli olmakta fayda var. Sonrasında, ticaret hayatın veya yaşadığın yerle ilgili bazı şartları değiştirmek durumunda kalabilirsin. Hatta bu parasal gelişmelere göre, arkadaşlarınla ve sosyal çevrenle olan ilişkilerine de yeniden şekil vermen gerekebilir.

22 Kasım Perşembe günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Tüm gün Ay Pluto uyumlu açısı etkili olacak. Pluto uzun yıllardır gerek sosyal ve arkadaşlık çevreni, gerekse idealler dünyanı değiştirmeye devam ediyor. Bunu yaparken de bazı şeyleri kırarak dökere ve bükerek yaptığına şahit oluyoruz. Ay Boğa konumu, bunu gerçekleştirirken, yakın çevre ilişkilerinde güven temasına ve kalıcı değerler oluşturmak konusuna göstermen gereken ehemmiyeti simgeliyor olabilir. Böylece, artık yeni yapılanma sürecinde, genel geçer ve suya sabuna dokunmayan ilişkilerden uzak durarak, gerçekten sırtını yaslayabileceğin ilişkiler kurabilme potansiyeli yakalayabilirsin.

23 Kasım Cuma günü, Ay Boğa burcunda ilerliyor olacak. Sabah saatlerinde Ay İkizler burcuna geçmiş olacak. İstanbul saati ile saat 08:39’da İkizler burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay ile birlikte Ay Merkür karşıtlığı tüm güne damgasını vuracak. Aile ve ev hayatı, ebeveynlerle olan ilişkinde bazı çözülmeler meydana gelebilir. Hane halkının hayatını yakından ilgilendiren konularda, özellikle aile içi iletişim ya da akrabalar arasında çıkacak bir laf sözle ilgili ortalık karışabilir. Özellikle eğer evliysen ya da partnerin varsa, onun ailesi tarafından çıkacak bir sözle de ortalık bulanabilir. O yüzden özellikle laf taşımamaya veya bir olay çıkarsa da makul çizgide çözmeye gayret göstermeni tavsiye ederim çünkü olaylar rayından çıkabilir.

24 Kasım Cumartesi günü, Ay İkizler burcunda ilerliyor olacak. Ay Neptün gergin açısı günün yarısı kadar zaman için etkili olacak. Aile ve hane içindeki konuşmalara çok dikkat etmek gerekiyor. Zira genel olarak Neptün seni dağınık bir halde tuttuğu için, Ay İkizler etkisiyle, söylenmemesi gereken şeyleri aile içinde dillendirmeye çalışabilirsin. Bununla birlikte, senin kontrolün dışında gelişen ve konuşulan şeyler de seni ziyadesiyle dağıtabilir. Bu genel olarak öfkeden ziyade aslında sende bir hayal kırıklığı yaratabilir. Duyacağın şeyleri yanlış değerlendirip “vay be demek ki benim hakkımda böyle düşünüyorlarmış” diyeceğin yanılgılara da kapılabilirsin.

25 Kasım Pazar günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Gece saatlerinde Ay Venüs uyumlu açısı etkili olacak. Sonrasında Ay’ın temel bir açısı olmayacak. Bu yerleşimin akla ilk getirdiği durum, ailenin maddi kaynaklarından gelecek bir yardım ya da destek olarak nitelendirilebilir. Ay’ın konumu aile içindeki iletişimi ve konuşmaları anlatırken, Venüs de bulunduğu yer itibariyle bu konuların, ailenin ortak değerleri ve mali konuları, borçları ve varlıkları üzerinde olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla, miras, gayrimenkul için kredi ve diğer mali alanlarla ilgili gelişmeler yaşanabilir.




Illustration by Cathy McClelland - All rights reserved

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ