ASLAN BURCUNDA DOLUNAY

 ASLAN BURCUNDA DOLUNAY


Herhangi bir topluluğun mutlu ve değerli bir ferdi olabilmek için önce kişi kendi yaratıcı kıymetlerinin farkında olmalı, sahip olduğu özellikleriyle etrafına ışık yayabilmelidir. “Kendini Bilme” hali olarak tanımlayabileceğimiz bu durum, bireyin öz yaradılışından haz ve keyif alması ve etrafındaki diğer insanların varlıklarını takdir edebilmesiyle ortaya çıkar.


Aslan dolunayının temel vurgusu ve açığa çıkaracağı olgu şudur: Varlığının gerçek kıymeti ve ışığı nedir? Aile gibi en küçük topluluktan başlayarak tüm gezegene doğru halka halka açılan bu çemberler içerisinde sen durduğun yerden memnun musun? Merkezin neresi? Cevap olumsuzsa, neden? Kendinde henüz keşfemediğin özelliklerin olduğunu mu düşünüyorsun ya da bulduğun ama ortaya çıkarmaktan çekindiğin yönlerin mi var?


Bu duygular dengeli yaşanmadığında, gölge yönler devreye girmeye başlar. Açık sözlü ve samimi olmanın yerini öfkeli veya küskün tavırlar alır. Kendine karşı dürüst ve samimi olmayı ihmal etmiş, kendini bastırmış ve geri çekmiş kişiler, toplumun içinde yer bulmak için bazen çaba sarf etmeyi bırakabilir ya da keskin davranışlar geliştirerek kontrolsüz çıkışlar yapabilir. Tam tersi sürekli her şeyi kendinde hak gören bencil kişiler ise bazı eleştiri ve engellerle karşılaşabilir.


Ay düğümlerinin de Ay ve Güneş’e gerilimli açıyla bağlı olduğunu düşünürsek, yapılan seçimler ve bunların yol açtığı sorunları düzeltmek veya iyi getirileri olsa da sindirmek biraz zaman alabilir. Hazım, sağlıklı ve dengeli ilerleme kaydetmenin en önemli aşamasıdır.


İnsanın kendini var etmeye çalışırken başkalarını yok etmeye kalkması, egonun kirletilmesine yol açar ve Yaradan’ın insan için irade buyurduğu kamil rolün tam aksine bürünmesine sebebiyet verir.


Karanlıkları aydınlatarak, gerçek ışığımızı keşfederek, hakikat perdesini aralamak niyetiyle. Aslan dolunayı bereketli, ışıltılı, dürüst, sıcaklık ve samimiyet dolu, aydınlık yüzleşmeleri vesile kılsın.


Işık OL’sun.


Kaan Karabulut

kaankarabulut@gmail.com



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ