GALAKTİK MERKEZ'DEN SONSUZLUĞA YUVARLANMAK-1

GALAKTİK MERKEZ'DEN SONSUZLUĞA YUVARLANMAK-1

Günümüz Astroloji kavramları arasında hatırı sayılır yeri olan konulardan biri de Yay burcunun 27. derecesinde yer alan Galaktik Merkez. Peki tam olarak ne anlama geliyor biraz yakından bakalım.

Tıpkı gezegenlerin Güneş'in etrafında dönmesi gibi, bizim Güneş Sistemimiz de, Samanyolu Galaksisi adını verdiğimiz yıldız kümelerinin olduğu bir bütünlüğün içerisinde dönüyor. Peki neyin etrafında dönüyor? Galaksinin ortasındaki bir kara deliğin etrafında! Yay burcunun 27. derecesine tekabül eden alandan evrene doğru baktığımızda işte o "Galaktik Merkeze" bakmış oluyoruz.

Galaksi bulutuna ve merkeze bakmak istiyorsak, Güneş'in İkizler, Yengeç, Aslan burçlarından geçtiği yaz aylarını beklemek gerekiyor. Zira o dönemde Yay, Oğlak ve Kova burçları, güneş battıktan sonra tepe noktasına (MC) yükseldiği için, başımızı göğe kaldırdığımızda yoğun yıldız kümesini yani Galaksi Bulutunu görebiliyoruz. Bahsi geçen dönem Haziran Temmuz Ağustos aylarını kapsıyor. Fakat net görüş sağlamak için Yeni Ay zamanlarını beklemek gerekiyor çünkü gökyüzünde Ay olmadığında, gecenin karanlığında yıldızları net görebiliyoruz.

Peki neden bizi bu kadar ilgilendiriyor?

360 derecelik yani dairesel yerleşmiş bir düzlemde yaşadığınızı ve etrafınızın da hep bildiğiniz eşyalarla dolu olduğunu düşünün. Bu düzlemin bir yerinde pencere olsun ve bu pencereden çok daha farklı, hiç alışık olmadığınız sonu görünmeyen bir yola ulaşabildiğinizi hayal edin. Galaktik Merkez biraz buna benzer. Zira orada bir kara delik vardır ve etrafındaki yüz milyarlarca yıldızı kendine doğru toplamaya çalışmaktadır.

Buradan hareketle, bir gezegen, Yay burcunun 27. derecesinden geçerken, bir nevi sonsuzluğun içine doğru çekilen girdabın önünden geçmiş gibi olur. Dolayısıyla o gezegenin konusu ve kabiliyetleri (potansiyelleri), bir açıdan kontrolden çıkmış gibi seyredebilir ama olumlu anlamıyla bakarsak, potansiyellerini göstermek için evrenler arası bağlantı kurmaya da yatkın hale gelebilir. Daha net ifade etmek gerekirse, "ilham kaynağı açısından" oldukça bereketli bir yerleşim olduğunu söyleyebiliriz.

Bir gezegenin olumlu ya da gölge kullanımı her zaman kişinin kendi tekamül seviyesine bağlıdır. Buradan hareketle, yine doğum haritasındaki Satürn'ün ne kadar doğru idrak edildiğine bakmak gerekir. Satürn yani çapamız ne kadar sağlamsa, belimizdeki ipimiz ne kadar sağlıklı ve sıkı bağlandıysa, Galaktik Merkez kuyusuna doğru inmemiz de o kadar güvence içinde olacaktır diyebiliriz.

Doğum haritalarımızda Galaktik Merkez ile kavuşan gezegenlerimiz olmasa bile, ayda bir kez Ay, yılda bir kez Güneş, Merkür, Venüs, iki yılda bir kez Mars bu alandan geçmektedir (Diğer kollektif gezegenler daha seyrek zamanlarda bu alandan geçer). Dolayısıyla, bu yerleşimden olumlu anlamda faydalanmak için, bilinci açık tutmak, ne istediğimizi ve neyin peşinde olduğumuzu fark etmek, amaca uygun olumlu çalışmalar yapmak önemli olacaktır. Aksi takdirde, kişiyi fantazyaya, sanrılara, kötü hırslara sürükleyebilir, dönüşü olmayan yollara sokabilir.

Sevgiler.

Kaan Karabulut
instagram: astrolog.kaan.karabulut
mail: kaankarabulut@gmail.com



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ