BOĞA AY TUTULMASI / DOLUNAY

 BOĞA AY TUTULMASI / DOLUNAY


Elmas, zümrüt, yakut gibi değerli taşların maddi kıymeti, onların berraklık derecesi ile ölçülür. Çok yüksek basınçlar altında zorlu şartlar eşliğinde oluşması ve nadiren bulunması onları değerli kılar. İnsanın psikolojik ve ruhsal evrimi de böyle örneklendirilebilir.


Ay tutulması bir dolunaydır ancak etkisi daha uzun vadeye yayılır ve sert kırılımlar / açılımlar sayesinde etkilerini gösterebilir. İnsanın alacası içindedir ancak bugün, tutku, şehvet, ihtiras, kıskançlık gibi yoğun ve bastırılan duygular daha fazla saklanamayacak duruma gelmiştir.


Kendindeki değeri, verimliliği, biricikliği, var olma gücünü keşfedebilen kişiler için nimet ve şükür kapıları açılırken, intikam yeminleri arasında savrulan, nefretle ve kıskançlıkla beslenen, habis duygularla diğer varlıkları aşağı çekmeye çalışan karanlık ruhlar içinse daha yıkıcı karşılaşmaların yaşanacağını söylemek mümkündür. Bunlar da aslında yine onların iyileşmesine vesile olacak bir “uyanış” için gerçekleşmektedir.


Medusa’nın başındaki yılanlar, öfke ve yıkım güdüsüyle hareket edenleri zehirleyip felç ederken, kendi ağırlığını taşıyan ve huzur tahsis edebilen, sınırını korumayı başaranlar için şifa sunacaktır. Bu enerji gölge tarafında korkularla sınarken, insana önce kendi özüne sonra onu yaratan Yüce Varlığa karşı ne kadar samimi ve dürüst olduğunu sorgulatacaktır. Akrep’in dehlizinde ruhsal uyanışa geçenler Yay burcundaki manevi ışığa kavuşurken, karanlıkta kalmaya devam edenler için sonu gelmeyen bir kaos döngüsü yaşatılmaktadır.


Güneş Akrep Ay Boğa karşıtlığı yani dolunay, yeraltı zenginliklerinin yer üstüne çıkarılmasıyla ilgili kuvvetleri simgelediği için, hem iç dünyamızda hem de yer yüzünde belli hareketlerin yaşanması doğaldır. İnsanoğlu kendi içindeki bu sert dalgalanmalarını dindirmeyi ve huzurun kıymetini öğrenmeyi başardığında bireysel ve toplumsal iyileşmeler de başlayacaktır. Ütopya olsa da arzumuz budur.


Pırlanta gibi saf ve kıymetli bir doğaya dönüşüp parlayacağımız günlere kolaylıkla ve huzurla kavuşmak dileğiyle.


Işık OL’sun.


Kaan Karabulut

kaankarabulut@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ