PLUTO RETRO

PLUTO RETROSU
“Kontrolsüz güç, güç değildir!”

Pluto retrosunu anlamak için, süreci derinden etkileyecek olan Satürn’e ve örnekleme için hayvanlara bir bakmak gerekir!

Hayvanlar arasında en asaletli olanlardan biri At’tır. Çok güçlü, çevik, hızlı ve yorulmak bilmeyen bir canlıdır.
Bu ata binip, onun gücünden doğru bir şekilde istifa edebilmek için, ağzına gem vurmak gerekir (Kontrol - Satürn).
Bu gemin hakimi binicidir. Binici bu gemi çok gevşek tutarsa, at hem kendini hem de binicisini uçurumdan aşağı atar.
Eğer binici, gemi çok sıkarsa, bu kez At yerinde sayar koşmayı reddeder.
Eğer binici, gemin ayarını tam doğru bir şekilde ayarlarsa, atın gücünden en doğru şekilde istifade edebilir.

Demek ki, bu süreçte bizler de;

Hayatımızın genel akışında, 
İşlerimizin düsturunda, 
İlişkilerimizin temel dinamiklerinde
Başarı sağlamak için güç sarfettiğimiz her alanda kontrolü sağlarsak, dengeyi doğru tutturursak, gücümüzü doğru zamanda doğru şekilde kullanırsak,  iyi bir noktaya gelebiliriz. Aksi takdirde tüm çabalarımız boşa çıkar, yenilemek için giriştiğimiz her yıkım bir harabeye dönüşür, altında eziliriz. Çünkü Pluto, kendi içimizde veya hayatımızda yıktığımız ve yeniden oluşturmaya çalıştığımız her türlü oluşumu tekrar kontrol eder, eğer yapılanma çürükse, altı boşsa bir daha yıkmaktan asla çekinmez. Buradaki temel amaç, “POTANSİYELLERİMİZİ en iyi ve en sağlam şekilde ortaya koymak için GÜCÜMÜZÜ, GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAKTIR.” 

Retro sürecinde, içsel/ruhsal ve fiziki hazinelerimizi, cevherlerimizi işlevsel hale getirebiliriz. Çünkü Pluto, yıkımın ardından harabelerin arasından çıkacak yeni yetenekleri de anlatır. Her insan, işlenmemiş bir Altın madeni gibidir. Dolayısıyla, daha iyisini yapmak için yıkmaktan çekinmemeli, ahlaki değerlere bağlı şekilde yapıcı olmalı, varoluşun tüm gücünü hem kendimizin hem ailemizin hem de bütünün hayrına kullanmalıyız. Hepimize, farkındalıklarla dolu, hayatımızdaki tüm süreçleri mutluluğa, neşeye, başarıya, bolluk ve berekete dönüştürebileceğimiz harika bir retro dönemi diliyorum (ve de öyle çok şükür).

Pluto retrosu 24 Nisan - 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecektir. Tabi ki her göksel harekette olduğu gibi, bu retro da kişisel doğum haritalarındaki yerleşime göre farklı konuları gündeme getirebilir. Bireysel analiz yapmak gerekir.

(Pluto ve diğer tüm gezegenlerin enerjileri, hayatımıza kattıkları, derin analizler içeren konulardır. Burada bahsedilen konular, günlük hayatınızda pratik değer oluşturması için çok kısa  olacak şekilde özetlenmiştir.)


Kaan Karabulut


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ