SATÜRN RETRO

SATURN RETRO
“Kimse, sınanmadığı günahın masumu değildir.”

Bilindiği üzere Satürn, Karmanın efendisidir. Bir doğum haritasında Satürn, en basit haliyle, bu yaşamdaki yükümlülükleri, dürüstlüğü, sınırları, korkuları, dersleri ve sorumlulukları ifade eder. Korkularımızın üstesinden gelmek, hayatın içerisindeki asıl amacımıza yönelmek de Satürn’ü anlamak ile mümkün olabilir. Retro konumda olduğunda da, “öğrenilememiş ve tekrarlanması gereken” dersleri temsil eder.

Tıpkı doğum haritalarında olduğu gibi, şu an gökyüzünde gerçekleşmeye başlayan Satürn retrosu, geçtiğimiz 3 ayın hesabını dürmeye başlayacaktır.

Doğum haritalarımızda, Satürn’ün bulunduğu yer ve gezegenlerden aldığı açılar
Oğlak burcunun, haritamızdaki yerleşimi ve haritamızla olan etkileşimi bu süreçte önem arz edecektir.

Geçmiş eylemlerimizin
Geçmiş düşüncelerimizin
Geçmiş söylemlerimizin
Geçmiş niyetlerimizin etkileri gün yüzüne çıkacaktır. İyi şeyler yaptıysak, iyi insan olduysak, bu süreci tefekkür ederek geçirebiliriz. Bununla birlikte, isteyerek veya istemeyerek yaptığımız hatalardan dolayı; başkalarına yaşatmış olabileceğimiz sıkıntılardan ötürü bizler de aynı konularla imtihan olmak durumunda kalabiliriz. Bu yüzden iyi ve saf niyetimizi kalbimize yerleştirmemiz, bu yönde dua etmemiz iyi gelecektir (Zikir ve mantralar kişiye özel yapılır).

“Büyük lokma yiyin ama büyük laf söylemeyin” atasözündeki gibi, evvelce “hayatta şunu yapmam” dediğimiz her şeyi yaparken bulabiliriz kendimizi. O yüzden retro dönemi içerisinde, olabildiğince her olaydan, durumdan, söylemden; ilişkilerimizden ve karşımızda gördüğümüz tavırdan ders almak, sükuneti korumak, yaşadıklarımızı unutmamak ve tecrübe hanemize yazmak akıllıca olabilir.

Bu zaman zarfında:

Bol bol dua edelim.
Yalandan kesinlikle uzak duralım.
Gezegenimizdeki tüm canlılara merhamet gösterelim.
İlişkilerimizi onarmak için çaba sarf edelim.
İhtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince yardım edelim.
Sorumluluklarımızı gözden geçirip eksiklerimizi tamamlayalım.

Hepimize, farkındalık ve bilgelik dolu, ruhumuzu arındırdığımız, ışıl ışıl parladığımız muhteşem bir Satürn Retro dönemi diliyorum (ve de öyle çok şükür).



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ