08 - 14 OCAK 2018 HAFTALIK YORUMLAR

08 – 14 OCAK HAFTALIK YORUMLAR

KOÇ BURCU

Merhaba Sevgili Koç ve/veya Yükselen Koç. Bu hafta, gündelik rutin işler, çalışma ortamı, hizmetinde çalışan kişiler, sağlık, evlilik/ortaklık gibi uzun vadeli ilişkiler, açık düşmanlar, rakipler, evlilik/ortaklık yoluyla elde edilen gelirler, kredi-borç-miras, kişisel dönüşüm, yurtdışı bağlantılı iş/eğitim/aşk, yükseköğrenim konuları ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak geçişi, mesleki konularda ciddi düşünmenin, işlerine sorumluluklarına önem vermenin şartlara göre konuşmanın işaretçisi bir süreçtir. Bu dönemde aile büyüklerinle veya iş yerinde üst konumdaki kişilerle iletişimde bulunurken belli bir mesafe koymak isteyebilirsin. Fikirlerin genelde işe dönük, hayatın garanti ve güvence olgularına yönelik tarzdadır. Bu senin ateşli doğana aykırı olsa da, zaman ve ortam şartlarına göre iletişimin de bu şekilde geliştiğini görebilirsin.

8 Ocak Pazartesi günü, kalabalıktan izole olmak isteyeceğin, ruhsal olarak medidatif ve bilge hislerde gezineceğin bir ruh halinde olabilirsin. Partnerinle veya eşinle başbaşa kalmak isteğin ağır basabilir. Öğleden sonra evinde ailenle veya hane halkı ile keyifli vakit geçirmek isteğin oluşabilir. Gün boyu duyguların daha tutkulu ve ihtiraslı olabilir, heves ettiğin şeylere fazlaca eğilebilirsin.

9 Ocak Salı günü, sabah saatlerinde değişik ve haberci nitelik taşıyan rüyalar ile uyanabilirsin. Sezgilerinin çok açık olduğu, iyi kötü her şeyi hissetme potansiyelinin olduğu bir günde olabilirsin. Her türlü gizemli konulara karşı merakın artabilir. Bilinmeyene doğru yolculuğa çıkmak isteyebilirsin. Bir aile soy ağacı çıkarmak, atalarının geçmişini araştırmak, geçmiş yaşamlar ve enkarnasyonlar hakkın bilgi almak, regresyon terapisi yapmak, meditatif çalışmalar yapmak için bugünün sabah saatleri oldukça verimli olabilir.

10 Ocak Çarşamba günü, sabah saatlerinde tutkulu ruh halin devam ederken diğer yandan eyleme geçme arzun ve bir şeyleri çabucak halledebilme dürtün seni biraz yorabilir. Bugün belki çocukluğun ve geçmişindeki bazı konularla ilgili kişi ya da olaylarla yüzleşebilir, bu konular hakkında aile bireyleri ile sohbet edebilirsin. Yine bu tür konularla ilgili araştırma yapmak için de uygun bir gün olabilir. Geçmişin zincirlerinden kurtulma arzun ön plana çıkabilir, eğer ayrı bir eve çıkma düşüncen varsa bugün ve ilerleyen 2-3 gün içerisinde bu isteğine engel olmak isteyen kişiler varsa onlarla fikir ayrılığına düşebilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, iyimser bir ruh haline sahip olmakla birlikte, ideallerin ve umutlarınla ilgili yüksek hedefli planlar yapabilirsin. Tabi bu heves ve düşünceler ile sabah saatlerine başladığında, diğer yandan sorumluluklarının olduğunu hatırlaman ve ayakların yere basacak şekilde planlarını yapman seni çok daha mutlu edebilir. Tabi bu sorumluluk halinin hevesini ve hayallerini yıkmasına izin vermemelisin. Yenilikçi, felsefi ve özgürlükçü her türlü düşünceni bir kenara not alıp daha sonra bunların sağlam temelli olduklarına kanaat getirdiklerini inceleyebilirsin. Bugün aynı zamanda bazı konularda bağnaz ve tutucu tavırlar da sergileyebilir, fikir inatçılığı da yapabilirsin.

12 Ocak Cuma günü, kendini biraz pasif agresif modda eyleme geçemiyormuş gibi hissedebilirsin. Bunun sebebi anaç tavırlarla olaylara yaklaşman ve hangi konuya tam olarak merhamet gösterip göstermeyeceğin yönünde kararsız kalman olabilir. Bu durumda biraz daha uçarı tarafını ortaya koyarak beklenmeyen şeyleri yaparsan, verimli sonuçlarla karşılaşabilirsin. Tabi bugünün enerjisinde seni kontrollü tutacak göstergeler olduğu için, ne kadar sıra dışı olmaya çalışsan da duyguların ve tavırların belli bir seviyenin ötesine geçmeyecektir. Bu konuda rahat olabilir, düşüncelerini özgür bırakabilir ve rahat tavırlar içerisine girebilirsin. Hırslı olmayı biraz kenara bırakarak hayatın akışından keyif almayı denemelisin.

13 Ocak Cumartesi günü, ruh dünyanın ciddi bir havada olduğu, iş ve sosyal sorumluluklarını çokça önemsediğin bir hissiyat içinde olabilirsin. Keyif aldığın yerler ve kişilerle görüşmek arzun da bir yandan seni davet ederken, biriken işler ve beklenen sorumluluklar yüzünden zihnin biraz karışabilir, hayattan keyif alamıyormuş gibi hissedebilir, bu anlamda partnerinle de fikir ayrılıklarına düşebilirsin. Hayatın keyfinin çıkması için önce sorumlulukların yerine gelmesi gerektiğini hatırladığında, bugünün işini yarına bırakmaman gerektiğini fark ettiğinde hayatın daha eğlenceli bir oyun alanı olduğunu hissedebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, sabah saatlerinde, Uzun zamandır, kariyer hayatında dönüştürmeye çalıştığın, sosyal kimliğinde oluşturmaya çalıştığın her türlü değişim ile ilgili net ve somut sonuçlar ortaya çıkabilir. Duygusal dünyanın yöneticisi Ay, sevgi konusunda ciddi derinliklere girmene, saplantılı düşünceler içine dalmana ve buna bağlı olarak aile bireyleri veya sevdiğin insanlarla gerginlik yaşamana da neden olabilir.

BOĞA BURCU

Merhaba Sevgili Boğa ve/veya Yükselen Boğa. Bu hafta, aşk/flört ilişkileri, çocuklar, keyif aldığın alanlar, gündelik rutin işler, çalışma ortamı, hizmetinde çalışan kişiler, sağlık, evlilik/ortaklık gibi uzun vadeli ilişkiler, açık düşmanlar, rakipler, evlilik/ortaklık yoluyla elde edilen gelirler, kredi-borç-miras, kişisel dönüşüm konuları ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak burcu geçişi, ciddi bilgi edinme ve gerçekçi düşünme sürecidir. Hiçbir işi yarım bırakmaz, mutlaka bir sağlam temel üzerine oturtmayı tercih edersin diye düşünüyorum. Söylemlerin gayet net, sağlam ve düz olacaktır. Eğitim, iş hayatında başarılı girişimlerde bulunmak, bağlantılar kurmak, görüşmeler yapmak için uygun bir zamandır. Kazandırıcı olan işlere öncelik tanıyabilirsin. Merkür iş, sağlık yakın çevrenle ilgili konularda da etkili bir gezegendir. Oğlak burcunda ilerlerken, iş görüşmeleri, seyahatleri, toplantılar, bir işi halletmek amaçlı yazışmalar, eğitimle ilgili konular üzerinde zihnin odaklı olabilir.

8 Ocak Pazartesi günü, ikili ilişkilerinde daha sahiplenici, daha tutkulu tavırlar sergileyebilirsin. Nispeten daha paylaşımcı, daha kollektif düşünceler içinde olabilir, sevdiğin insanları her zamandakinden daha çok sahiplenebilirsin. Sezgisel ruh halinle, ilişkilerdeki sorunları daha net algılayabilir ve derinlere inebilirsin. Öğleden sonra sevdiğin akrabaların ve kardeşlerinle birlikte, yakın çevrendeki insanlarla bir arada olmak isteyebilir, duygusal paylaşımlar yaşayabilirsin.

9 Ocak Salı günü, hayallerin ve ideallerinin tesiriyle kendini umutlu hissedebilirsin. Sosyal çevren, arkadaşların, gelecek beklentilerin, ikili ilişkilerdeki uyumun ile birlikte çevrendeki tüm sevdiklerinin sorunlarına çözüm yolları bulabilir, onlara yeni ufuklar açabilir ve yeni sosyal çevreler oluşturabilirsin. Vizyon sahibi görüşlerle onları özellikle duygusal konularda aydınlatabilirsin.

10 Ocak Çarşamba günü, yeni bir anlaşma veya ortaklık sözleşmesi ile ilgili gelişmeler yaşayabilir, evlilik ile ilgili bir karara varabilir, nikah günü almak için başvurabilir ya da bir süredir husumet yaşadığın düşman konumunda olduğun kişilerle uzlaşmaya varabilirsin. Bununla birlikte zihnin içindeki düşünceler bir an evvel dışarı çıkmak isterken ve zihnin bol bol konuşurken sen dıştan gayet ketum ve kontrollü tavırlar sergileyebilirsin. Gece uykun bu anlamda çok kaliteli olamayabilir.

11 Ocak Perşembe günü, umutlu, özgür, daha konuşkan ve daha gezgin ruhlu bir hissiyat içinde olabilir, eşin/partnerin ile birlikte kısa mesafeli bir gezintiye çıkabilir ama planladığın daha çok para harcayabilirsin. Diğer yandan yakın çevren, akraba ve kardeşlerlerin de parasal konular yüzünden bazı yanlış anlaşmalar yaşayabilir, onlarla ilgili sorumluluklardan uzaklaşıyormuş izlenimi verebilirsin. Konforunun ve şartlarının değişmesinden hoşlanmadığından ötürü, sana karışılması veya eleştiri yapılması çok hoşuna gitmeyebilir.

12 Ocak Cuma günü, kendini nispeten daha kısıtlanmış veya engellenmiş gibi hissedebilirsin. Bir önceki gün sergilediğin tavır ve ruh hali bugün tüm yakın çevrenle olan ilişkilerinde biraz mesafelerin açılmasına yol açabilir. Boğa insanı olarak tartışmalardan hoşlanmazsın ancak yeri geldiğinde kendini doğru ifade etmek ve sınırlarını çizebilmek için taşı gediğine oturtmak, yerinde konuşmalar yapman gerektiğini hatırlatmak isterim. Özellikle hayatındaki kadın figürleri (anne, eş, kardeş, akraba) ile daha mesafeli ilişkiler içinde olmak isteyebilirsin.

13 Ocak Cumartesi günü, idealize ettiğin şeyler, büyük hayaller, etik değerler, ahlaki konular ile ilgili düşüncelerinin tam bir ciddiyet ruhuna bürünebileceğin; buna karşılık diğer yandan iyimserliğin dozunu kaçırarak tüm bu konularda fazla iyimser davranıp her şeyin en iyisini bildiğini düşünüp böbürleneceğin bir yanılsama haline girebilirsin. Aslında burada somut gerçekler sana yansıtılıp içsel olarak gösterilebilir ve sen de bunları algılayabilirsin. Ancak gerek hane içinden gerekse etraftan sana söylenebilecek bazı fikirler neticesinde, egon kabarabilir ve olayın ciddiyetini kaçırabilirsin. Öte yandan yurtdışı bağlantılı bir iş veya akrabadan gelecek bir haber, yüksek öğrenim, iş kariyer ile ilgili bir fırsat durumunu kaçırmamak için odaklı olmanı ve kulak ardı etmemeni tavsiye ederim.

14 Ocak Pazar günü, İdeallerin, hedeflerin, bir yurtdışı bağlantılı iş için niyetlendiğin girişimlerin için sonuçlar elde edebilirsin. Alacağın sonuçlar her ne ise duygusal derinliklere ineceğin, belki yaşam alanını değiştirmek zorunda kalabileceğin veya şu an yaşadığın yerle/işinle ilgili köklü değişimler yaşayabileceğin bir durum ortaya çıkarabilir. Bu durumdan ötürü bazı yakın çevrelerin, akrabaların ile ters düşme ihtimalin de olabilir. Yüksek öğrenim ile ilgili baktığımızda, mezuniyetin ile ilgili neticeler ortaya çıkabilir, yurtdışında bir eğitim başvurusu yaptıysan onunla ilgili gelişmeler yaşanabilir, yuvadan uzaklara gitmek durumunda kalabilirsin.

İKİZLER BURCU

Merhaba Sevgili İkizler ve/veya Yükselen İkizler. Bu hafta, yaşadığın ev, hanede yaşayanlar, ebeveynler, aşk/flört ilişkileri, çocuklar, keyif aldığın alanlar, gündelik rutin işler, çalışma ortamı, hizmetinde çalışan kişiler, sağlık, evlilik/ortaklık gibi uzun vadeli ilişkiler, açık düşmanlar, rakipler, danışmanlıklar ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak geçişi, dışarıdan gelir elde etmek veya desteklenmek konusunda zorlayabilir ve yükükü arttırabilir. Hızlı bir şekilde düşünen ve çabucak işleri halletmekten yana bir kişi olmana rağmen, belirsizlikler yüzünden beklemede kalabilisin. Evin, ailen ve geleceğin ile ilgili konularda ciddi ve ileriye dönük düşünceler içinde olman gerekebilir. Sözler vermekten kaçınabilirsin veya kaçınman gerekebilir.

8 Ocak Pazartesi günü, gündelik işlerin ile ilgili daha odaklı, tutkulu bir ruh halinde olabilirsin. Eğer patronsan veya hizmetinde çalışanlar varsa, bir takım ruhuyla çalışmak isteyebilir ama çok fazla şey de konuşmak istemeyebilirsin. Sezgisel bir gün olacağı için, çalışma arkadaşlarının duygusal ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilir onları motive edecek fikirler ortaya çıkarabilirsin. Genel olarak yapına uygun bir enerji olmasa da, yüzeysellikten uzak biraz daha derinlerde olmak durumunda kalacağın, eğlenceli değil fakat gizemli bir gün olabilir.

9 Ocak Salı günü, para kazanmak konusunda daha önce görmediğin fırsatları görebilir, hayal dünyanın ötesine geçebilir ve sis perdelerinin arkasından yeni imkanlar ortaya çıkarabilirsin. Sezgisel ruh halini, daha önce hiç bakmadığın yerlere bakma cesareti göstererek zenginleştirebilir ve yeni bilgelik kapılarını aralayabilirsin. Bu anlamda belki deniz aşırı bir ülkeden iş imkanı oluşturabilir, deniz ile ilgili bir iş kolundan yeni bir iş de bulabilirsin. Diğer yandan, işte ve parada başarı için belki de biraz daha duygusal temaların içerisinde olman gerektiği de hatırlatılıyor olabilir sana.

10 Ocak Çarşamba günü, çalışma ortamın, çalışma arkadaşların ile iletişimin oldukça akıcı olabilir, yeni fikir alışverişleri yapabilir ve işin ile ilgili yeni gelişmeler sağlayabilirsin. İş yerini taşıma fikri ortaya çıkabilir. İşin ile ilgili yeni bir finansal yatırım amaçlı görüşmeler yapabilir veya yapmış olduğun bir işten beklediğin para o gün sana ulaşabilir. Bununla birlikte, tüm bu iş hengamesi arasında, sosyalleşme arzun ve arkadaşlarınla vakit geçirme isteğin ortaya çıkabilir. Sosyalliğe düşkün olduğun için tüm bu yoğun iş temposu seni biraz bıktırabilir, yorabilir. Öğleden sonra nispeten kendini daha rahat hissedersin, umutların yükselir ve yüzünü geleceğe doğru dönebilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, parasal kaygılar ve maddi güvenlik ihtiyaçların ile ikili ilişkilerdeki beklentiler arasında anlaşmazlıklar çıkabilir. Bir yandan güven isterken diğer yandan özgürleşmek, alıp başını uzaklara gitmek, sorumluluklardan uzak durmak isteği ön plana çıkabilir. Bu da seni huzursuz yapabilir. Özgürlük ile maddi güven alanı arasında bir tercih yapmak zorunda hissetme kendini. Yapmak istediklerini yapıp onları layıkıyla yerine getirdiğin zaman zaten içsel özgürlüğünü yakalayabilir ve ilişkilerinde de özgüven geliştirerek rahatlığın keyfini çıkarabilirsin.

12 Ocak Cuma günü, herhangi bir ortaklık ilişkin veya yürüttüğün bir evlilik/partner ilişkin ile ilgili kendini kısıtlanmış, bazı yönlerden engellenmiş hissedebilirsin. Aslında bu belki bir anlamda her şeyin kontrol altında olduğunu, bozuk veya düzensiz giden bir ilişkin varsa bunun düzen içerisine girebileceğini de işaret edebilir. Eğer kendini rahat ve güvende hissetmiyorsan, kendini güvende hissedebileceğin başka formüller de arayabilirsin. Ama risklere ve parasal kayıplara neden olabilecek bazı hareketler yapma potansiyelin olduğunu da hatırlatmak isterim.

13 Ocak Cumartesi günü, pek hoşuna gitmese de daha ciddi bir ruh halinde olabilirsin. Sabah saatlerinde biraz donuk olabilir, söylemek istediklerini ifade etmekte zorlanabilirsin. Bu anlamda belki biraz içe dönük bir enerji deneyimleyebilirsin. Daha derin ve gizemli konular gününü meşgul edebilir, eğer normalde hayatı yüzeysel bir bilinçle ve gözle seyrediyorsan bugünlerde kendini biraz daha derinlere iniyormuş gibi hissedebilirsin. Ortak kazanç alanların ile ilgili sorumlulukların ön plana çıkabilir. Ölüm ve ötesi gibi konularda kafa yormak isteyebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, uzun zamandır, kendini gerek ruhsal açıdan, gerek bedenini keşfetmek ve bunun keyfini sürmek açısından farkındalığının artacağı mükemmel bir dönüşüm fırsatı sunabilir. Kendini güvende hissettiğini sandığın kalıplarını yıkabilir, ruhunu ve bedenini yeni bir forma sokma arzusuna kapılabilirsin. Tabi burada hiçbir şey kontrol dışı gerçekleşmek istemeyecektir. Belki seni zorlayacak kısım bu olabilir ancak öz disiplin ve istikrar enerjisi sergilersen ödülünün de büyük olabileceğini farkedebilirsin.

YENGEÇ BURCU

Merhaba Sevgili Yengeç ve/veya Yükselen Yengeç. Bu hafta, yakın çevre, akraba ve kardeşler, eğitim, kısa süreli seyahatler, yaşadığın ev, hanede yaşayanlar, ebeveynler, aşk/flört ilişkileri, çocuklar, keyif aldığın alanlar, gündelik rutin işler, çalışma ortamı, hizmetinde çalışan kişiler, sağlık / diyet ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak geçişi, partnerinle olan iletişim ve ilişkinle ilgili konularda belli bir durgunlaşma ve disiplinli şekilde düşünme süreci olarak önem taşıyor. Dağılan zihnin veya seni yoran meselelere şimdi ciddi bir şekilde bakman gerekecek. Aslında bir yerde iyi, ancak problemler varsa, eski meseleler yine kafanın içini kurcalayabilir. Hatta bu partnerinin konuşmalarında daha fazla etkilidir. Bu geçiş, iki misli tedbir gerektirir. Bu tarihlerde partnerin veya birileriyle problemlerin varsa, bunların dürüstçe konuşulmasını istersin. Partnerin de bu süreçte çok da açık sözlü olmayabilir. Temeli güçlü ilişkilerde bu süreçte hayata, işe, sorumluluklara dair fikir alışverişinde bulunulur. Sağlamlık, uzun vadelilik çerçevesinde düşünülür.

8 Ocak Pazartesi günü, gizemli ve sıradışı ilgi alanları ile haşır neşir olabilir, aşk ilişkisi yaşadığın bir partnerin varsa gözlerden uzak olmak isteyebilirsin. Her zamankinden daha sessiz ve ketum tavırlar içerisinde olabilir, paylaşımcı olmaktan uzaklaşabilirsin. Gündelik işlerin için plan yapmakta ve eyleme geçmekte zorlanabilirsin. Eğer bir toplantı planın varsa ve sunum yapan/konuşan kişi sen olacaksan ertelemeni öneririm. O gün zihnini toparlamak çok kolay olmayabilir. Akşam saatlerinde kendini duygusal açıdan daha rahat ve ideallerine daha yakın hissedebilirsin.

9 Ocak Salı günü, sezgisel bir geceden sabaha çıkabilirsin. Rüyaların haberci nitelik taşıyabilir, rüya yorgunluğu ile uyanabilirsin. Gün boyu sezgisel enerjiler hakim olduğundan, sevdiğin insanların ihtiyaçlarını daha iyi algılayabilir, keyif aldığın tüm konular ile ilgili daha derin arzular hissedebilirsin. Özellikle sabaha karşı ve sabah erken saatlerde, ideallerin ve gelecekten beklentilerin ile ilgili dilekte bulunabileceğin, dua edebileceğin güzel bir enerji alanı olacak. Bu zaman dilimini iyi değerlendirmeni öneririm.

10 Ocak Çarşamba günü, sabah saatlerinde kahvaltıda yediklerine dikkat etmeni öneririm. Spor yapıyorsan onu da çok ölçülü yapmanı tavsiye ederim, özellikle bacak, kalça ile ilgili zorlamalara dikkat! Öğle saatlerinden itibaren nispeten daha iyimser ve coşkulu bir ruh halinde olabilirsin. İşlerini bir an evvel toparlamak isteyebilir, tüm duygularını rutin işlerine yoğunlaştırabilirsin. Zihninin çok yoğun akacağı bir gün içi yaşayabilir, kendine yeni uğraşlar edinebilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, idealize ettiğin düşünce ve hayallerine sanıldığı kadar kolay ulaşılamayacağı hissiyatına kapılabilirsin. İş yerindeki arkadaşların ya da yaptığın işin kendisi, sana bu konuda bazı önemli mesajlar taşıyabilir. Olmak istediğin yer ile didindiğin yer arasında bir bağlantı yokmuş gibi hissedebilir, hırslarından uzaklaştığını ve fazla iyimser davrandığını düşünebilirsin. Kötümser bir tablo değil ancak optimist tavırların her zaman bir makul ölçüsü olması gerektiğini hatırlaman iyi olabilir. Hayallere ulaşmak için, iyimser olmaktan fazlası gerekebilir.

12 Ocak Cuma günü, geçtiğimiz günlerin etkisiyle, yaptığın işten keyif almıyor olabilir ya da rutin gündelik işlerinde engelleniyor hissiyatına kapılabilirsin. Bu esnada, işin ve sosyal kimliğin ile ilgili beklenmedik gelişmeler yaşayabilir, yeni iş fırsatları ortaya çıkabilir ya da bambaşka bir iş yapmak üzere adımlar atabilirsin. Ayrıca hayatındaki kadın figürleri ile ilişkilerinde mesafe koyabilirsin. Anne sağlığına dikkat etmek de ufak bir bilgi olarak aklının köşesinde bulunsun. Belki rutin bir kontrol veya bir check-up iyi olabilir.

13 Ocak Cumartesi günü, kendini daha sorumluluk bilinci içinde hissedeceğin bir ruh halinde olabilirsin. Bu aslında sana çok rahat gelen bir duygu durumu değildir. Sen daha anaç ve sevgi dolu sıcak yaklaşımlar sergilemeyi severken, gökyüzü o gün biraz daha kontrollü olmanı, ilişkilerinde daha mesafeli olmanı, sorumluluk bilinci ile hareket etmeni önermektedir. Bugün herhangi bir tartışmaya girmemeni tavsiye ediyorum. Aklında, evliliğin/ilişkin ya da ortaklığın ile ilgili soru işaretleri varsa bunları objektif bir şekilde muhakeme edebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, evlilik/ikili ilişkilerin, ortaklıkların ile ilgili eğer uzun zamandır sürüncemede kalan, değiştirmeye cesaret edemediğin durumlar varsa bunlar köklü bir şekilde değişime uğrayabilir. Bu zamana kadar, bahsi geçen konular ile ilgili karanlıkta kalmış ve tıkanmış olaylar varsa bunlar da büyük bir değişim ve dönüşüm içerisine girebilir. O yüzden, duygusal tetiklere aldanmadan, temizleyebileceğin en makul anlayış içerisinde olayları neticelendirmen her iki tarafın da hayrına olacaktır.

ASLAN BURCU

Merhaba Sevgili Aslan ve/veya Yükselen Aslan. Bu hafta, kişisel maddi gelirin, kendini güvende hissettiğin değerler, yakın çevre, akraba ve kardeşler, eğitim, kısa süreli seyahatler, yaşadığın ev, hanede yaşayanlar, ebeveynler, aşk/flört ilişkileri, çocuklar, keyif aldığın alanlar ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak burcu geçişi, eksiklerini tamamlaman, yavaş ve emin adımlarla ilerlemeyi kabul etmen yönünde telkinler verebilir. Ancak bu geçiş genel olarak iş hayatını veya seni birebir ilgilendiren konularda odaklanmanı sağlayıcı olabilir. Eğer sen, ne istediğinizi biliyor ve bunun üzerine giderek elde etmek istiyorsan, düşüncelerini hedefinin üzerinde yoğunlaştırırsan onu elde etmen kolaylaşacaktır. Bu geçiş mantıklı düşünerek kararlar vermende yardımcı olabilir.

8 Ocak Pazartesi günü, çocukluk dönemine ait bazı konular hakkında derin düşünceler içerisine girebilir, aile içinde gizemini koruyan bir konu hakkında araştırma yapmak isteyebilirsin. Köklerine karşı duygusal bağ hissettiğin ve aile bireyleri ile haşır neşir olmak isteyeceğin bir gün yaşayabilirsin. Tutkulu ve bir o kadar da alışılmadık derecede sessiz kalmak arzusunda olabilirsin. Bir yardım kuruluşuna bağışta bulunmak arzusu oluşabilir, tecrit altında tutulan, hapishanede bulunan veya hastanede yatan bir yakınını ziyaret etmek isteyebilirsin.

9 Ocak Salı günü, rüyaların çokça önem arz edebileceği, bilincin aydınlanma yaşayacağı bir hissiyat içinde olabilirsin. Her türlü gizem senin için o gün açıklığa kavuşabilir ve bir anda arka planda olan biteni sezinleyebilir ve görebilirsin. Yaşamla uyum içinde hissedebilir, hayallerini daha üst bir oktavdan inşaa edebilir ve duygusal olarak motive olmuş gibi düşünebilirsin. Tabi bu hülyalı durum neticesinde, bilinç altın sana harekete geçmen konusunda çok baskı yapabilir, bu da seni biraz yorabilir.

10 Ocak Çarşamba günü, sabah saatlerinde ideallerin ve tutkuların arasında kalmış gibi hissedebilir, bir tercih yapmak zorundaymış gibi düşünebilirsin. Hayat senin için keyif alınması gereken bir oyun alanı olduğu için, günün durgun enerjisine kapılmak yerine sıradışı, ilginç bir konu ile ilgili yeni şeyler öğrenmek isteyebilir ve belki de hiç aklında olmayan bir seyahat planı yapabilirsin. Sosyal kimliğini tam olarak istediğin şekilde yansıtamadığını düşünüyorsan, ideallerini gözden geçirmek isteyebilir, yeni eğitim kapıları aralayabilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, çok rahat olamayabilirsin. Özgür ve belki bir anlamda sorumsuzca takılmak isteyeceğin bir günün hayali içinde olabilirsin. Fazla hayalperest ya da tam bir duygu yoksunu tavırlar sergileyebilir, içten içe hırs yaptığın bir duygusal konu üzerinde fazlaca düşünebilirsin. İlişkin ile ilgili kuruntulu düşünceler içerisine girebilirsin. Eğer böyle bir ruh haline kapılırsan yakın çevrenden biri ya da kardeşin ile dertleşmen iyi gelebilir, böyle bir çevreden destek görme imkanın da olabilir. Bununla birlikte bu olumsuz etkileri arttırma potansiyeli olan yakın kişilerden de uzak kalmanı tavsiye ederim.

12 Ocak Cuma günü, malumun güneş sisteminin öğretmen ruhu satürn uzun bir zamandır keyif aldığın tüm konular üzerinde baskı yapmaya ve kısıtlamalar getirmeye devam ediyor. Bu gün içerisindeki etkisi duyguların üzerinde yoğun olabilir, kendini ve duygularını ifade etmek konusunda engellenmiş gibi hissedebilirsin. Ama bu her zaman karanlığın kötü bir şey olduğu anlamına gelmez. Sahne ışıklarının üzerinde parlamasından çok hoşnut olduğunu biliyoruz. Bazen ışıkların kapanması ve içe dönük duygu deneyimlerinin yaşanması da kişiyi çok geliştirebilir. Bu yüzden, özellikle aşk ilişkilerinde gelişmek istiyorsan Satürn'ün bu karanlık öğretmen ruhu ile keyifli vakit geçirebilmeni diliyorum.

13 Ocak Cumartesi günü, nispeten daha sorumluluk sahibi bir ruh halinde içinde olabilirsin. Bütün hafta kendini engellenmiş veya zihnin dağılmış gibi hissedip ertelediğin işler varsa, bugün onlar karşına çıkabilir, işlerin toparlanması gerekebilir. Bu anlamda sağlığına da biraz özen göstermen gereken bir gün olabilir. Zira zihnini toplaman bugün de çok kolay olmayabilir. Zira sen bugünlerde kendinden çok bahsetmekten hoşlanırken, sorumluluklar ve senden beklenenler de gözünün ucuna ilişmeye devam edecekler.

14 Ocak Pazar günü, tam olarak duygusal dünyanda bırakman gereken konular hakkında sana ışık tutabilir. Olayları dramatize etmek konusunda başarılı olan Aslan, acaba hangi sahneleri kesip oyundan çıkarmalı ve hangilerini eklemeli? Bu soruların yanıtlarını o günün enerjisinde bulabilirsin. Acaba bazen çok mu rol kesiyorsun veya gerçekten senden beklenen sorumluluklar konusunda fazla mı kaçak davranıyorsun? O yüzden yaptığın işlere, gündelik hayatındaki gelişmelere iyi odaklanmanı tavsiye ederim. Belki değiştirmen gereken bir işin ya da rutinin vardır!

BAŞAK BURCU

Merhaba Sevgili Başak ve/veya Yükselen Başak. Bu hafta, duygusal ihtiyaçların, egonu ilgilendiren meseleler, kişisel maddi gelirin, kendini güvende hissettiğin değerler, yakın çevre, akraba ve kardeşler, eğitim, kısa süreli seyahatler, yaşadığın ev, hanede yaşayanlar, ebeveynler ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak burcu geçişi, aşk hayatınla ilgili meselelerde ciddiyetle düşünmeyi sağladığı için öyle kolay kolay hislerini açıklayamazsın. Sağlamlık ve güvenilirlik senin için oldukça kıymetlidir. Aile, hayatındaki insanlar, yuva, geleneksel değerler önemlidir.

8 Ocak Pazartesi günü, yakın çevren ile derin sohbetler içine girebilir, bir yakının ile sır paylaşabilirsin.  Çevrene karşı daha tutkulu daha sahiplenici yaklaşımlar sergileyebilirsin. Öğleden sonra sosyal çevrenle ve arkadaşlarınla vakit geçirmek isteyebilirsin. Duygusal açıdan dengeli bir ruh halinde hissedebilirsin. İdeallerin ve seçimlerin konusunda tatminkar duygular içinde olabilirsin.

9 Ocak Salı günü, "dostlarımın derdi benim derdidir" sloganıyla ile hareket edebilirsin. Senden yardım isteyen arkadaşların olabilir ve onları geri çevirmek istemeyebilirsin. Aslında bu durum bir Başak insanı için gayet normaldir çünkü sen arkadaşlarını ailen gibi sever ve sahiplenirsin. Burada dikkat etmen gereken şey, karşı tarafa verdiklerin neticesinde senden giden şeylerin farkında olmandır. Çünkü dışa dönük enerjinin bu kadar yükselmesi, kendine ait zamanların ve kendine ait özel ilişkilerin aksaması anlamına gelebilir.

10 Ocak Çarşamba günü, nispeten duygularını daha özgürce yaşamak isteyeceğin bir atmosfer oluşabilir. Bağımsızlık fikri senin açından çok ön planda olmasa da, bugün aile içinde dile getirmek istediğin tüm konuları konuşma potansiyeli görebilirsin kendinde. Gün boyu ailenle ve hane halkı ile vakit geçirmek isteyebilir ve planlarını onlarla yapabilirsin. Belki gönlün biraz hovardalık (gezmek tozmak, sosyal kimliğinle keyif alacağın şeyler peşinde koşmak) yapmak istese de daha içe dönük bir enerji deneyimleyeceğin için ailenle ve evinde vakit geçirmek durumunda kalabilir ve biraz da bunun gerginliğini yaşayabilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, arkadaş çevrenden bazı talepler gelirse bunları geri çevirip çevirmemek konusunda ikilemde kalabilirsin. Arkadaşlarınla yapmak istediğin bir plan varsa ailen veya aile bireyleri (anne baba, eş vs.) tarafından engellenebilir. Bu da seni biraz arada bırakabilir. Eğer evliysen belki idealindeki eşin o olmadığı ile ilgili fikirler ortaya çıkabilir ya da evlenmek istediğin modeldeki kişi, ailenin beğenilerine uymayabilir ve bu durum ile ilgili aile içerisinde konuşmalar yaşanabilir.

12 Ocak Cuma günü, sabah saatlerinde duygusal açıdan engellenmiş ve kısıtlanmış hissedebilirsin. Hayatındaki kadın figürleri ile sorunlar yaşama potansiyelin olduğu gibi karşı tarafın duygularını ve ihtiyaçlarını anlamakta da zorluk yaşayabilirsin. Bununla birlikte, hayatın gizemlerini çözmek, arzuların kaynağını anlamak ve bu yönde içsel bir yolculuğa çıkmak için çok iyi bir disipline sahip olabilirsin.

13 Ocak Cumartesi günü, kendini daha ciddi ve sorumluluk sahibi bir enerjinin içinde bulabilirsin. Çocukların varsa onlarla ilgili yapılacak işler ön plana çıkabilir. Sevgilin varsa, onun bir işi için yardımcı olabilirsin. Sabah saatlerinde kafan biraz karışık olabilir, duygusal olarak ne hissettiğinden de tam emin olmayabilirsin. Kafanda bazı kuruntular da oluşabilir. Bugünün enerjisi ciddi olduğu için kuruntu yaptığın konularla ilgili muhatapların kimlerse onlarla bugün ya da yarın görüşüp her şeyi netleştirmeni öneririm.

14 Ocak Pazar günü, ikili ilişkilerin, aşk hayatın, arkadaşlıkların ile ilgili büyüyüp bir yumak haline gelmiş sorunlarını çözmen,  bitirmen ve ruhsal olarak yakasını bırakman gereken her şey için mükemmel bir enerji sağlıyor. Duygusal olarak artık eş mi arkadaş mı kavramların karıştığı belli olmayan, gereksiz sorumluluk üstlendiğin ve seni enerji vampiri olarak sömüren herkesle bağlarını kopartmanı diliyorum. Bu kişiler ailen içinden de olabilir. Kısacası hayatından keyif almanı engelleyen herkese temiz bir veda vakti ya da gerçekten sınırlarını çizip kendi özel alanını koruma vakti!

TERAZİ BURCU

Merhaba Sevgili Terazi ve/veya Yükselen Terazi. Bu hafta, iraden dışı gelişen olaylar, geçmiş korkuların, gizli düşmanlar, rüyalar, duygusal ihtiyaçların, egonu ilgilendiren meseleler, kişisel maddi gelirin, kendini güvende hissettiğin değerler, yakın çevre, akraba ve kardeşler, eğitim, kısa süreli seyahatler ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.
Merkür Oğlak burcu geçişi, aileni, iş hayatını ve kişisel meselelerini bir hayli ciddiyetle gözden geçirmene etki edebilir. Pek kimseyle konuşmak ve paylaşım yapmak istemeyebilirsin. Daha çok seni direkt olarak ilgilendiren meselelere eğilmek isteyebilirsin. Eğer yenilik anlamında  bir şeyler yapmak istiyorsan bunun gerçekleşme ihtimali var mı diye hesaplamalar yaparsın. Yani bir nevi fayda analizi gibi düşün. Birileri senin gibi düşünmüyor diye demoralize olma ihtimalin de var. Özellikle aile içinde her mesele senin arzularuna uygun şekilde gelişmeyebilir. Belli bir baskı  altında kalman mümkün olduğundan, tavsiyem önceliklerini, planlarını ve isteklerini gerçekçi bir şekilde ele almandır.
8 Ocak Pazartesi günü, para kazandığın işin, maddi kaynakların ve kişisel maddi yatırımların ile ilgili konular gündeme gelebilir. Para kazanmak ve parayı değerlendirmek adına fikirlerinde değişim ve yenilikler yaşanabilir. Daha korumacı bir tutum içine girebilir, partnerin/eşin varsa onun bir ihtiyacı ile ilgili harcama yapmak gerekebilir.

9 Ocak Salı günü, iş kariyer para gibi yaptığın işler ve kazandığın para kaynakları konusundaki fırsatları görmek ve değerlendirmek için uygun bir havada olabilirsin. Paranın kokusunu alabilir ve sezgisel açıdan nereden neyin iyi gelip gelmeyeceğini çözebilirsin. Ufkun açık ve hayallerin anlam bulabilecek bir düzlemde olduğunu hissedebilirsin. Bir Terazi insanı tüm hayatının evrelerinde genelde her şeyini iki kişilik düşünür. Burada yapman gereken biraz daha bireysel bir hareket etmen yönündedir çünkü hayatta bazı çıkışlar tek başına yapılmak zorundadır.

10 Ocak Çarşamba günü, evliliğin/ilişkin ya da ortaklığındaki bazı ani gelişmelerden ötürü para harcamaya elverişli/meyilli olabilirsin. Bir yandan harcamak istersin diğer yanın seni tutmak ve birikim yapmak konusunda içsel bir uyarı yapar, ikilemde kalabilirsin. Eğer çalışıyorsan şirketinden avans isteyebilir ya da bir yöneticinle bu durumu paylaşabilir yardım isteyebilirsin. Sosyal kimliğini ve başarını kullanarak da belki ihtiyaç olan ve alınması gereken şeyi başka türlü karşılayabilir ya da gereksiz bir şeyse bunu ihtiyaç olmaktan çıkarıp uzaklaştırabilirsin. Güzel tatlı bir konuşma ile de eşini/partnerini ikna edebileceğini de hatırlatmak isterim.

11 Ocak Perşembe günü, özgürlük temaları ön plana çıkabilir, canın bol bol gezmek isteyebilir ya da yakın çevrende sevdiğin insanlarla vakit geçirmek isteyebilirsin. Pek için içine sığmayabilir ve gittiğin yerlerde çok uzun saatler kalamayabilirsin. Diğer yandan akışta kalmak ve olayları kontrol altında tutmak gibi duyguların arasında çekişme yaşayabilirsin. Gündelik rutin işlerin ile ilgili isteksizlik duyabilir, gözün dışarılarda aklın uzak diyarlarda olabilir.

12 Ocak Cuma günü, duyguların kısıtlanmış ve sanki o neşeli halini pek yansıtamıyormuş gibi hissedebilirsin. İlişkilerin konusunda idealize olmuş ve netleşmiş bir bakış açısına sahip olabilir buna mukabil bazı ilişkilerine mesafe koyma ihtiyacı hissedebilirsin. Belki de çevrenden bazıları ile fazla samimi olduğunu ya da gereğinden fazla özverili davrandığını düşünebilir ve bir adım geri atmak isteyebilirin. İnsanlar senin bu ani değişikliğini garipseyebilir ama tavrını belli etmek açısından iyi bir hamle olabilir.

13 Ocak Cumartesi günü, nispeteden daha ciddi bir enerji içine girebilir, sorumlulukların üzerine eğilebilirsin. Ailen veya evin ile alakalı yapman gereken işler, tadilatlar varsa bunlarla ilgilenebilir, biraz sosyallikten uzak kalmak isteyebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, içe ve dışa dönük enerjinde dengelenmeni, geçmişinle yüzleşmeni ya da barışmanı sağlamak için olumlu olabilir. Yüzleşmen gereken kişilerle net tavırlar içinde görüşebilir, ailenden veya sosyal çevrenden beklediğin değerin duygusal derinliklerine inebilir ve kendini ve tabi ki etrafını iyileştirebilirsin.

AKREP BURCU

Merhaba Sevgili Akrep ve/veya Yükselen Akrep. Bu hafta, sosyal çevre ve arkadaşlıklar, idealler, iraden dışı gelişen olaylar, geçmiş korkuların, gizli düşmanlar, rüyalar, duygusal ihtiyaçların, egonu ilgilendiren meseleler, kişisel maddi gelirin, kendini güvende hissettiğin değerler ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak burcu geçişi, çevrendeki insanlarla, iş, eğitim amaçlı konuşmaların veya yaşça büyük kişilerle sohbetlerin ciddiyetin ve disiplinli düşünmenin işaretçisidir. Şöyle ciddi biçimde hem hedefini hem mali konuları, hem de aşk hayatınla ilgili meseleleri ele almanda yarar var. Sen istesen de istemesen de, bu dönem iş konularını öne çıkaracak etkiler yaşanacaktır. Ailevi meseleler üzerinde düşünmeyi sağlar. Kişisel ihtiyaçlarını hangi yolla karşılayacağın oldukça önemlidir. Bazen karamsar düşünmeye neden olabilir. Çünkü insan bastığı yeri bilmekten yanadır. Çevre ilişkilerinde belli bir mesafe duygusu ön plandadır. Yani öyle herkesle pek sıkı fıkı olmak istemeyebilirsin. Güvendiğin insanlarla iletişim halinde kalman faydalı olacaktır.
8 Ocak Pazartesi günü, duygularını pek belli etmek istemeyebilir, pek sosyal davranışlar içine girmek istemeyebilirsin. Gizemli kişiliğine bir katman daha gizem katılabilir ve etrafın tarafından daha anlaşılmaz bir kimliğe bürünebilirsin. Tutkuların her zamankinden daha ön planda olabilir, partnerinle ilgili bazı konuları kendine dert edinebilirsin. Öğleden sonraki saatlerde, ideallerin, ümitlerin ile ilgili planlarında harekete geçebilir, yeni planlar oluşturabilirsin.

9 Ocak Salı günü, sezgiselliğin had safhada olabilir ve özellikle ikili ilişkilerde, sana keyif veren konularda yaratıcılığın ön plana çıkabilir. Aşk ilişkinde partnerinin duygusal açıdan nelere ihtiyacı olduğunu daha iyi sezinleyebilir, ona vizyon katabilir ve ilişkinin geleceği için hayatınıza katmak istediğiniz yeniliklerin planlarını yapabilirsin.

10 Ocak Çarşamba günü, sıradışı şeyler deneyimlemek ve yaptığın rutin işlerinle ilgili bir değişiklik yapmak isteyebilirsin. Bu normalde senin alışık olduğun bir ruh hali olmadığı için ikilemde kalabilir ve sınırlarını zorlamaktan çekinebilirsin. Rüyaların haberci nitelikte olabilir. Bugün zihnin oldukça aktif olabilir ve yeni idealler, gelecek planları yapmak konusunda çokça fikir üretebilirsin. Yurtdışı ile ilgili planlar yapabilir, yurtdışından beklediğin bir haber varsa bugün o haberi alabilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, nispeten daha özgür bir ruh halinde olabilirsin. Keyfince para harcamak isteyebilir, bir eğitim için yatırım yapabilir, yurtdışından bir alışveriş yapabilirsin. Burada ölçüyü kaçırmaman çok önemli zira sonra pişmanlık hissetme ihtimalin de olabilir. İkili ilişkilerde ipin ucu kaçıyormuş gibi hissetmen de olasılıklar dahilinde.

12 Ocak Cuma günü, yaptığın iş ve kariyer hayatın ile ilgili yeniliklere ve fikirlere odaklanmanı öneririm. Duygusal açıdan istediğin gibi hareket edemediğini düşündüğün, kendini kısıtlanmış  gibi hissedebileceğin bir gün olabilir. Buradaki temel nokta hayatını idame ettirdiğin işlerin ile ilgili yenilikçi fikirler geliştirebilmek üzerine olmalı. Hayatındaki kadın figürleri ile ilişkilerinde bir soğukluk yaşayabilirsin.

13 Ocak Cumartesi günü, daha ciddi bir enerji içerisine gireceksin. Bu pek de yabancı olduğun bir duygu değil ama daha patron ruhlu olabilir, çevrene tavsiyeler yağdırabilir, ticaretle uğraşıyorsan manipülasyona açık bir gün olabilir. İş görüşmeleri yapmak için de kendini uygun hissedebilirsin. Bir yakının sana bir konuda danışabilir ve ona tavsiye verebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, eğitim, yakın çevren ile ilgili ilişkiler, kardeşler ve bunlarla ilgili sorumluluk aldığın konularda planladığın durumlar ile ilgili netleşmeni sağlayabilir. Bir anlaşmazlık durumu varsa veya sürüncemede kalmış konular varsa bunları toparlayabilir ve bir neticeye bağlayabilirsin.

YAY BURCU

Merhaba Sevgili Yay ve/veya Yükselen Yay. Bu hafta, iş-kariyer hayatın, sosyal kimliğinle ön plana çıktığın alanlar, sosyal çevre ve arkadaşlıklar, idealler, iraden dışı gelişen olaylar, geçmiş korkuların, gizli düşmanlar, rüyalar, duygusal ihtiyaçların, egonu ilgilendiren meseleler ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak burcu geçişi, Maddi ve manevi anlamda kendini garanti altına almak isteğini ortaya çıkarabilir. Karşına çıkabilecek fırsatları değerlendirirken oldukça işine yarayabilir. Mali konularda daha ciddi ve ayaklarını sağlam yere basacak şekilde düşünebilirsin. Çünkü para ve onun sağlayacağı güç önemlidir. Bu süreçte, zihnin otomatik olarak disiplin altına girer. Her durumu ciddi, kararlı, bazen çok yavaş, kimi zaman hırslı şekilde ele alabilir, düşünebilirsin. Çok hayalperest takılamazsın, mecburen ayaklarının yere basmasını arzularsın.

8 Ocak Pazartesi günü, bolca rüya görebilir, bunlardan bazı mesajlar çıkabilirsin. Bilinçaltına attığın tecrit ettiğin konular zihnini meşgul edebilir, hastanede yatan bir yakının varsa onu ziyarete gidebilirsin. Gizemli konulara karşı merakın artabilir, ölüm ve ölüm ötesi gibi muamma konular hakkında araştırma yapmak isteyebilir veya tam tersi bu düşünceleri bastırmak için kendine uğraşacak başka şeyler bulmak isteyebilirsin.

9 Ocak Salı günü, gizemli konulara olan merakın devam ediyor. Bir nevi kişisel dönüşüm yaşıyorsun da diyebilirim. Hayatında dönüşmek istediğin ama dönüşemiyorum dediğin konular gündemde olabilir. Bunu da etrafına göstermeden yapabilirsin. Eşine veya partnerine karşı olan güven duygun da bu oluşumun içinde nasibini alıyor. Olumlu anlamda bakarsak güven denen kavram senin için yeniden yapılanabilir.

10 Ocak Çarşamba günü, rüyaların yine aktif rol oynayabilir, herhangi bir güzel sanat dalı ile uğraşıyorsan veya yeteneğin varsa ilhamın üst seviyede olabilir. Çocukluğundan kalan bir duygusal yara veya aile içinde anlaşmakta zorlandığın bir yakının varsa onunla ilgili yaranı sarabilir, kendini iyileştirebilirsin. Bu destek karşı taraftan da gelebilir ama neticede şifalandırılacaksın. Zaten kindar bir insan olmadığını ve hayata genel olarak iyimser baktığını düşünürsek ruhsal iyileşmenin senin için çok da zor olmadığına inanıyorum.

11 Ocak Perşembe günü, kendini olduğun gibi ifade edebilir, rahat tavırlarınla ve özgür düşüncelerinle etrafına ilham kaynağı olabilirsin. Oldukça girişken hissedebileceğin, sabırsız bir gün olabilir. Tüm bu neşe ve pervasız hava içerisinde aileden ilgi bekleyen kişileri veya kendi yuvanı da ihmal etmemen gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu enerjide ev ve ev ile ilgili her türlü konu belirsizlik içerisinde kalabilir, pek umursamak istemeyebilirsin.

12 Ocak Cuma günü, ikili ilişkilerinde biraz dikkatli olmanı öneriyorum. Kendi özgürlüğün kısıtlanıyormuş ve istediğin gibi hareket edemiyormuş gibi hissedebilirsin. Aslında bu etki, kişiliğini ortaya koyuş biçimi ve bu bağlamda ilişkilerdeki sorumluluklara bakış açın ile ilgili disipline edilmesi gereken noktaların hatırlatılması ile ilgili bir durum. Gerçekte kısıtlanan bir şey olmadığı gibi, aslında “özgürlük” temasının ardında yatan ve ayakları yere sağlam basan yeteneklerinin sorgulanması ile ilgili bir durum bu. O yüzden kendini kısıtlanıyor gibi değil de eğitiliyor gibi düşünsen daha rahat edersin.

13 Ocak Cumartesi günü, dünden kalan ağır enerjiden sonra bugün daha ciddi ve sorumluluklarının bilincinde bir birey olarak hareket edebilirsin. Finansal sorumlulukların ve yatırımların ile ilgili konular ön planda olabilir. İkili ilişkilerin ile ilgili düşünsel ayrılıkların devam edebilir. Bir yanın çok flörtöz olmak isterken diğer yanın maddi güvencen konusunda seni sıkıştırıp “para kazanmalısın” fikrini empoze edebilir. Bu aslında da tam da yarınki dolunay enerjisine hazırlık aşaması gibidir.

14 Ocak Pazar günü, finansal durumun, yatırımların, eş/ortak durumundan dolayı oluşan kazançların, varsa kredi borçların, sigorta-vergi gibi konuların, diğer yandan ruhsal olarak dönüştüğün tüm konularla ilgili kendine yaptığın yatırımların meyvesini toplayabileceğin bir kazanç sağlayabilir. Heves ve hırsların yüksek olabilir ama benim tavsiyem akışta ve özgür zihniyet içerisinde hareket etmen yönünde. Sadece iyi niyetli fırsatlara odaklanmanı tavsiye ederim.

OĞLAK BURCU

Merhaba Sevgili Oğlak ve/veya Yükselen Oğlak. Bu hafta, yurtdışı bağlantılı eğitim/iş/aşk, yükseköğrenim, hukuk-adalet, iş-kariyer hayatın, sosyal kimliğinle ön plana çıktığın alanlar, sosyal çevre ve arkadaşlıklar, idealler, iraden dışı gelişen olaylar, geçmiş korkuların, gizli düşmanlar, rüyalar ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Merkür Oğlak geçişi, disiplinli ve belli prensipler çerçevesinde düşünmenin işaretçisidir. Sağlamlık,  güvenilirlik ve istikrar ilkesi ve sorumluluk senin dış dünyadaki durumları ele almandaki kriterlerin arasında yer alabilir. Saygı görmeyi ve takdir edilmeyi isteyebilirsin. Belli bir amaç doğrultusunda hırsla ilerlemek isteyebilirsin Ulaşmak istediğin hedef ne kadar yukarıdaysa motivasyonun da o denli yüksek olabilir.

8 Ocak Pazartesi günü, sosyal çevren ve arkadaşlarınla bir arada vakit geçirmek sana daha cazip gelebilir. İkili ilişkilerinde sergilediğin tutkulu ve sahiplenici tavırların bugün her zamankinden daha ön planda olabilir. Yeni arkadaşlıklar edinmek ve yeni bir ilişkiye başlamak için de uygun bir enerji olduğunu söyleyebilirim.

9 Ocak Salı günü, ilişkilerin gizemli koridorlarında gezinmeye devam edebilirsin. Realist bir burcun insanı olduğun için, yine somut sonuçlara göre karar verebilirsin. Neticede söz konusu ilişkiler olduğunda karanlık ve belirsiz bir bölge kalmamalı senin için. Öte yandan, çevrende ilişkili olduğun kişilerin duygusal ihtiyaçlarına dokunabileceğin, onların beklentilerine cevap verebileceğin bir günde olabilirsin. Ticaret yapıyoran ufkun genişleyebilir, yeni bir eğitim ya da iş kolu için imkanlar önüne çıkabilir.

10 Ocak Çarşamba günü, belli bir müddettir ikili ilişkilerinde gösterdiğin ani tavırlar ve beklenmedik hareketleri tetikleyen etkiler görülebilir. Mevcut ilişkini herhangi bir sebep göstermeksizin aniden bitirme kararı alabilirsin ya da o çok bütünleştirici ve sahiplenici tavrın biraz rahatsız edici bir oktava yükselerek sıkıcı bir enerjiye de dönüşebilir. Hayatını istikrar üzerine kuran bir burç için bu beklenmedik hareketler seni hiçbir zaman rahat ettirmez bunu hatırlatmak isterim.

11 Ocak Perşembe günü, zihninin içinde iplerin biraz daha koptuğunu sezinleyebilirsin. Bu belki de bir anlamda rahatlaman için gerekli olan bir hissiyattır. Çünkü genel olarak her şeyi kontrol altında tutmak istediğin için bilinçaltındaki konulara da aynı rahatlıkla ulaşmak isteyebilirsin. Ama aslında orası senin özgür oyun alanın şeklinde yerleşmiş durumda. Bugün bunun tadını çıkarabilir, bilinç altında bir seyahat yapabilirsin.

12 Ocak Cuma günü, bilinçaltında yaptığın gezintinin ardından pek hoşlanmadığın veya hatırlamak istemediğin anılarınla karşılaşabilirsin. Aslında bu karşılaşmadan kaçmaman veya bunu olumsuz değerlendirmemen gerekir. Zira yaklaşık 2 yıldır bu alan düzenlenmeye çalışılıyor ve senin de geçmişteki tüm her şeyi olduğu gibi kabul edip, hayatındaki yenilikleri buna göre inşaa etmen bekleniyor. Bugün o melankoli gibi hissettiğin her durum için şükretmeyi ve onlarla barışmayı deneyebilirsin.

13 Ocak Cumartesi günü, kendini güvende hissettiğin, duygularından emin  olduğun ve içinde kendini rahat bulduğun elbiseni giymiş gibisin. Hayatında inşaa etmek istediğin şeyler için umut dolu olabilirsin. Diğer yandan gündelik rutin işlerin konusunda biraz işgüzar davranmaya meyilli olabilir ve bu durumdan dolayı rahatsızlık hissedip özeleştiri içine de girebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, kimliğin üzerinde baskı yapan, kendi fiziksel ve kişiliksel özelliklerinde değişiklik yapmak için girişimde bulunduğun tüm konular ile ilgili sana neticeler verebilir. İkili ilişkilerinde de, senin yapınla uyuşmamış ya da tutkularının esiri olduğun her durum için bir sonlandırma enerjisi sağlayabilir. Ortada bir neticeden bahsetmek için de bunun öncesinde bir girişimden bahsetmek gerekir. Pluton uzun zamandır zaten kimliğin ve kişiliğin üzerinde değişiklik yapmak için burcunda bulunuyor. Bugünki bu konu ile ilgili hangi aşamaya geldiysen onun sonucunu sana sunacaktır.

KOVA BURCU

Merhaba Sevgili Kova ve/veya Yükselen Kova. Bu hafta, evlilik/ortaklık yoluyla elde edilen gelirler, sigorta-kredi-borç, kişisel dönüşüm, yurtdışı bağlantılı eğitim/iş/aşk, yükseköğrenim, hukuk-adalet, iş-kariyer hayatın, sosyal kimliğinle ön plana çıktığın alanlar, sosyal çevre ve arkadaşlıklar, idealler ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Hem geçmişte yaşanılanları düşünecek hem de oraya bakarak geleceğe atıfta bulunabileceksin. Toprak elementi giderek ağırlaşmaya başladığı için, zihnine sınırlar çekiliyormuş gibi hissedebilirsin. Merkür Oğlak geçişi özgür düşüncelerini sıkabilir. Kişiyi, kurallar çerçevesinde hareket etmeye, durumunu ele almaya zorlar. Ancak olumlu tarafları da var. Bir iş veya planlamanın yapılması, bir yol belirlenmesinde yararlıdır.

8 Ocak Pazartesi günü, gizemli işler peşinde koşabilir, işini tutkuyla yapma arzusu duyabilirsin. Çalışma hayatın ve yaptığın iş ile ilgili uyumun yerinde olabilir ve keyif alabilirsin. Geçmiş tecrübelerin ve birikimlerin ile sosyal kimliğine yeni bir boyut katabilir bunu işinde de gelişmeye müsait hale getirebilirsin. Rutin gündelik işlerini üşenmeden rahatlıkla yapabilir, sağlık konusunda da özellikle ruhsal olarak kendini adapte olmuş, dengeli bir atmosfer içinde olabilirsin.

9 Ocak Salı günü, finansal durumun ve geleceğin, maddi gelir kaynakların, işin kariyerin açısından bazı fırsatlar karşına çıkabilir veya kendine fırsat oluşturacak bazı gelişmeler yaşayabilirsin. Sezgiselliğin ön planda olacağı için yeni fikirler ortaya çıkabilir, yeni bir iş teklifi alabilir ya da yeni bir iş koluna girmek için girişimde bulunabilirsin.

10 Ocak Çarşamba günü, zihnin sabah saatlerinde aktif olabilir ve işlerine yoğunlaşmak, rutin gündelik sorumluluklarını yerine getirmek için odaklanabilirsin. Diğer yandan bugün canın çokça gezmek isteyebilir, yeni yerler görme arzusu ya da bir yakının ile birlikte vakit geçirme ihtiyacın ortaya çıkabilir. Bu durumda kendini arada kalmış gibi hissedebilirsin.

11 Ocak Perşembe günü, özgür olmak isteyeceğin, keyfince hareket edip arkadaşlarınla ve sosyal çevrenle vakit geçirmek isteyeceğin bir ruh halinde olabilirsin. Diğer yandan senden beklenen sorumluluklar ve yapman gereken işler de önem arz ettiğinden bazı konuları kaçırabilirsin. Ruhsal olarak kendini biraz daha rahat hissedebileceğin bir gün olabilir. Umutların ve ideallerin yeniden yeşerebilir ve hayata daha olumlu bir pencereden bakabilirsin.

12 Ocak Cuma günü, birkaç gün öncesinden beri arzuladığın yakın çevrenle etkileşim halinde olma ihtiyacını bugün karşılayabilirsin. Bir arkadaşın veya akraban ile görüşebilir, başka bir şehirden aniden gelecek bir misafirin ile buluşabilirsin. Bununla birlikte, mistisizm, yabancı kültürler veya yurtdışı bağlantılı konular ile ilgili bir araştırma, eğitim veya kısa süreli bir seyahat programı da yapabilirsin.

13 Ocak Cumartesi günü, biraz daha ciddi, sorumluluk alan bir enerji içine dahil olabilirsin. Bu ruh hali, senin çok rahat ettiğin bir alan olmasa da kendini yenilemek, disipline etmekte zorlandığın konularda düzenleme yapmak ve gerçek manada özgür olmak için hayatında yapmak durumunda olduğun sorumluluklar ile ilgili bir aydınlanma fırsatı tanıyabilir.

14 Ocak Pazar günü, geçmişten bugüne kadar gerek bilinçaltında gerekse ruhsal yük olarak üzerinde taşıdığın ve artık bırakman gereken bazı konular hakkında sana çözüm getirebilir. Zihninin içinde hapsettiğin, biriktirdiğin ve belki de fazla büyüttüğün ciddiye aldığın konuları temizlemek, onları sınıflandırmak ve gereksiz olanları serbest bırakmak için ideal bir gün olabilir.

BALIK BURCU

Merhaba Sevgili Balık ve/veya Yükselen Balık. Bu hafta, evlilik/ortaklık gibi uzun vadeli ilişkiler, açık düşmanlıklar, rakipler, danışmanlıklar, evlilik/ortaklık yoluyla elde edilen gelirler, sigorta-kredi-borç, kişisel dönüşüm, yurtdışı bağlantılı eğitim/iş/aşk, yükseköğrenim, hukuk-adalet, iş-kariyer hayatın, sosyal kimliğinle ön plana çıktığın alanlar ile ilgili gelişmeler ön plana çıkabilir.

Ciddiyetle ilişkilerini, dostluklarını, projelerini, planları gözden geçirmen mümkün olacak. Etrafındaki insanlarla öyle pek eğlenceli sohbetlerin olmayabilir. Hatta çoğu zaman konuşmaların yaşından büyük bir kişi izlenimi yaratabilir. Yaşından olgun veya hayat deneyimi olan kişilerle konuşmak sana güven verir. Gerçekçisindir ve duyarlı bir çerçevede düşünürsün.

8 Ocak Pazartesi günü, yüksek öğrenim, yurtdışı bağlantılı işler, rüyalar ve geleceğe dair ideallerin ile ilgili konularda gelişmeler yaşanabilir. Kendini rahat ve güvende hissedebilir, umutlarını yüksek tuttuğun bir gün yaşayabilirsin. İkili ilişkilerinde ve hayattan keyif aldığın tüm konularla uyum içinde aktığını hissedebilirsin.

9 Ocak Salı günü, sezgisel kimliğin her zamankinden daha yüksek olabilir, etrafına karşı daha faydalı olma isteği duyabilirsin. Kısmen içe dönük bir enerjiyle, kendi ruhsal bütünlüğünü yüceltecek konular ve bilgiler için araştırmalar içine girebilir, şifa çalışmaları yapabilir ve belki bu konular ile ilgili eğitim almayı düşünebilirsin. Bugün başlamak için ideal olabilir.

10 Ocak Çarşamba günü, müsriflik yapmak için gayet uygun bir havada olabilirsin. Gerek sevgiyi yaşamak ve paylaşmak, gerekse parayı kullanmak adına, büyük bir coşku ve düşüncesizlik içerisinde savurganca harcamaya kalkabilirsin. Mümkünse bugün herhangi bir alışveriş merkezine gitmemen, gerekmedikçe market alışverişi yapmaman yerinde bir davranış olabilir. Belki bu anlamda, ihtiyacın olanlarla elinden çıkarmak istediğin şeylerin bir listesini yapmak faydalı olabilir.

11 Ocak Perşembe günü, biraz daha özgürlük arayışında olabilir, çalışma hayatında rahat bırakılmak ve kendi istediğin şekilde çalışmak arzusunda olabilirsin. İş ortamında genel olarak neşeli ve sempatik tavırlar içinde olabilirsin. Yalnız serbest olma ve özgürlük temalarında fazla derinlere inersen kaybolabileceğini ve sorumluluklarını savsaklayabileceğini hatırlatmak isterim.

12 Ocak Cuma günü, yönetici pozisyonundaki insanlarla veya yaptığın işin geneliyle ilgili bir aidiyetsizlik hissiyatına kapılabilir, kısıtlanmış gibi hissedebilirsin. Otorite konumundaki insanlarla diyaloğun uzak olabilir, kendini pek dışa dönük hissetmeyebilir insanlarla duygusal paylaşım yapmaktan çekinebilirsin. Ketum ve soğuk tavırların ile durgun bir gün geçirebilirsin ama buradaki asıl mesele, bu kısıtlanmışlık ve uzaklık hissiyatı içerisinde sana verilmek istenen konuyu yakalaman. İşten güçten bunaldığını hissediyor olabilirsin ancak bilmelisin ki işin aslında bir anlamda senin oyun alanın ve bu alanı nasıl kullanmak istediğin tamamen senin hayal gücüne kalmış durumda.

13 Ocak Cumartesi günü, ciddi bir atmosfer içerisinde olabilirsin, arkadaşlarınla ve sosyal çevrenle ilişkilerin ciddiyet içerisinde resmi bir havada olabilir. Aynı zamanda arkadaşlarının dertlerini ve sıkıntılarını çözmek zorunda kalabilirsin. Senden yardım isteyen insanlar çıkabilir. İdeallerin ile ilgili yeniden düşünmek istediğin durumlar ortaya çıkabilir, gelecekle ilgili planlarında toz pembe bir gözlük yerine tamamen gerçekleri yansıttığını düşündüğün gözlüğünü takabilirsin. Fazla akılcı ve mantıksal çıkarımlarda bulunabilir, etrafındaki insanlara da bu tarz öğütler verebilirsin.

14 Ocak Pazar günü, hem sapla samanı ayırmanı, hem de gerçek dost ve düşmanı belirlemene yardımcı olacak aydınlanmayı sağlayabilir. Etrafındaki insanların hangisi ciddi ve samimi, hangisi menfaat için orada bunları anlayabilirsin. Geleceğe dair yaptığın planların meyvesini toplamak üzere bazı gelişmeler yaşayabilir, aşk ilişkin ile ilgili eğer kaçırdığın sınırlar varsa bunları yeniden çizebilir ve bireysel kimliğini bu anlamda yeniden inşaa edebilirsin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ