OĞLAK BURCU'NDA YENİ AY

OĞLAK BURCUNDA YENİ AY

17 Ocak Saat 05:17’de Oğlak burcunda bir yeni ay deneyimleyeceğiz. Bu yeni ay, içerisinde 6 gezegen ve 2 gösterge barındırması açısından oldukça ağır etkiler taşıyan bir enerjiye sahip. Dolayısıyla, yaklaşık 2 haftadır titrete titrete hepimizin hayatında beklenmedik bazı ağır darbeler yaşattığı için, bu Yeni Ay’da tohumlarımızı çok dikkatli ekmemiz gerekiyor.

Yeni Ay anında Yay burcu yükseliyor olacak. Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter’in 12. Evde Mars ile kavuşumda ve Akrep burcunda yerleştiğini göz önünde bulundurursak, bunca hengame arasından sıyrılıp ümitler denizinde yola çıkmak isterken pusulamızı kaybetmiş ve beyhude kürek çekiyormuş hissine kapılabiliriz. O zaman demek ki ciddi olacağız ama iyimser ruh halimizi de korumak için gayret göstereceğiz. Belki de böyle olması daha hayırlı sonuçlara çıkabilir. Zira Yeni Ay, haritanın hem bir anlamda finans ayağını hem de diğer anlamda ilişkiler ayağını ilgilendiren evlere tesir ettiği için, alacağımız kararlar çok önemli olacaktır.

Finansal açıdan, beklentilerimizi ve mevcut durumumuzu objektif ve gerçekçi bir şekilde değerlendirmek, önlemlerimizi ona göre almak, çalışma programımızı ayakları yere sağlam basan bir zemine oturtmak bu sürecin kilometre taşları olacaktır. Gereksiz harcama kalemlerinden uzak duracağımız gibi, tahsil edeceğimiz alacaklarımız konusunda da dirayetli, istekli, ciddi ve programlı olmamız şarttır. Aslında emek ve kazanç bir bütünün ayrılmaz iki parçasıdır. Yani hem emeğimizin hakkını vereceğiz hem de bu emeğin karşılığını utanmadan sıkılmadan talep edeceğiz! Para ile ilgili ilişkimizde sorunlar varsa (paraya hiç önem vermem sözündeki hata gibi) bu yeni ay hem bu anlamda parayla olan ilişkileri düzeltmek hem de kişisel kazançlar için olumlama yapmak açısından da kıymetli bir zaman dilimi olacaktır.

İlişkiler açısından bazı yol ayrımlarında olduğumuzu hissedebiliriz. Gayri ciddi, yolumuza hizmet etmeyen, destek değil köstek olan, bizi yukarı değil aşağı çeken her türlü ilişkiyi sorgulayıp ona göre yeni düzenlemeler yoluna gidebiliriz. Oğlak burcu her ne kadar kollektif bir burç gibi gözükse de, temelde kendi amaçlarına hizmet eden kişi ve olaylara yönlenmeyi, çıkarcı davranmayı da anlatır. İlla bunu olumsuz bir durum gibi değerlendirmemek, bilakis, bireysel kararlarımızın hayatımızın bel kemiğini oluşturduğunu, gerçek özgür iradenin ancak bireysel hedefler koyularak ve bunları cesaretle uygulamaya başlayarak gerçekleşebileceğini hatırlatmak isterim! Bu bağlamda, bizler de bireysel kararlarımıza sahip çıkmalı, “zirvenin tek kişilik” bir yer olduğunu hatırlamalı, gerektiğinde sevdiklerimizden ve çevremizdekilerden destek almalı ancak kimseyi veya hiçbir şeyi dayanak olarak görmemeyi öğrenmemiz gerekecektir.

Yeni Ay’a Venüs de katıldığı için, ilişkilerle ve maddiyatla ilgili olumlama / dua / dilekleri yaparken, gerçekçi, ciddi, istikrarlı ve somut göstergeleri imgelemeye gayret edin. Ucunu açık bırakmayın. Neyi istiyorsanız ona odaklanın ve tabi ki hepsinden önemlisi, kendinizin ve bütünün hayrına olmasını canı yürekten dileyin.

Hepimize, farkındalık ve bolluk bereket dolu muhteşem bir Oğlak Yeni Ay’ı diliyorum (ve de öyle çok şükür).

NOT:
Yeni Ay, Oğlak burcunun 27. Derecesinin içinde gerçekleşiyor.

Sabian Sembollerine göre 27 Derece Oğlak’ın temasından çıkardığım sonuç:

Zirvedeki bir Ermiş’i düşünün. O noktaya içsel olarak yükselmek demek, çok çalışmak, sabırlı ve erdemli olmak ile mümkün olacaktır. Ayrıca kişi, içsel olarak yükseldikçe aslında bir bütünün parçası olduğunu ve evrendeki yerini fark edecektir. Bu da onu daha mütevazi, yardımsever ve cömert bir insan yapacaktır. Yani kendi yolculuğunun başarısı (bireysellik), artık insanlığa sunulmaya hazırdır (kollektivite). Fakat, ne kadar coşkunluk ve kendinden geçme haline girerse (zafer sarhoşluğu – kötü hırs) o oranda kayıplar ve umutsuzluklar yaşayabilir (pentagram – ters yıldız – insanın şeytanlaşması). Bu yüzden, dengede kalmak başarının, kazancın ve huzurun anahtarı olacaktır.

Kaan Karabulut


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VENÜS – NEPTÜN KARŞIT AÇISI “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ VE KURT”

JUNO - KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUM / NEPTÜN ÜÇGENİ